Lazító programok Kutatók éjszakája

Feltöltve: 2021. szeptember 24.

Természettudományos tehetséggondozás „lazító” programjai – Kutatók éjszakája

Az NTP-MTTD-20-0150 pályázat keretében tavaly megkezdett szakköri programot újra módosította a pandémia. Néhány foglalkozás online zajlott, de szerencsére a tanév végére a szigorításokat feloldották, így lehetőségünk nyílt a legjobban várt, lazító programelemek megvalósítására.

A Kutatók éjszakája idén ismét megrendezésre került a Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégiumban. A szakkörösöket az érdeklődő 7-8. évfolyamosok is elkísérték, így 2021. szeptember 24-én közel 60 diákkal látogattunk el Kiskunhalasra – köszönhetően az NTP-MTTD-20-0150 pályázatnak.

A program célja, hogy a különböző tudományágakat, tantárgyakat még inkább megkedveljék a látogatók. Gyermekeket és felnőtteket is vártak a szervezők, akik igyekeztek úgy összeállítani a tematikát, hogy mindenki találjon kedvére való látványosságot. A laboratóriumában, a tantermekben és az udvaron, 25 helyszínen zajlottak érdekesebbnél érdekesebb kísérletek, ahol nem csak nézni lehetett a folyamatokat, a legbátrabbak maguk is kipróbálhattak sok mindent. Néhány érdekes állomás: Robotika; Robotok, drónok; 3D nyomtatás; Játékok fizikája folyosó; Mikroszkóp világa; A föld anyagai; Fémdomborítás; Látható hang; Kata”pult”; Kísérletek a háztartásban; Mesélő csillagok; #halas_police.

 

Kutatók éjszakája képei az alábbi linken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1zOFFERvXWNy5vPK4sKoP2nyVP1Ldj5aS?usp=sharing

 

Dudásné Kovács Erika

                                                                       Pályázatíró, megvalósító, szakkörvezető

                                                       

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram