2021-2027 Erasmus egyéni 1

Feltöltve: 2022. szeptember 9.
Rovat:

Diákok csoportos mobilitása

2021-ben iskolánk 7 évre elnyerte az Erasmus akkreditációt. Ebben a pályázattípusban nyílt először lehetőség diákok csoportos mobilitására is a munkatársi mobilitásokon kívül, ezt a lehetőséget használtuk ki, így 2022. májusában 22 hetedikes és nyolcadikos diákunk Spanyolországba, Malagába utazott 4 kísérő pedagógussal (Csiszár Katalin, Dudásné Kovács Erika, Szabadiné Viszmeg Erzsébet, Szűcsné Martin Erika). 11 tanuló a Spanyol élet és kultúra, 11 pedig Nemzetköziesítés és innováció című projektben dolgozott 6 napig angol nyelven.

A diákok nagy érdeklődéssel vettek részt a projektben. A munkanyelv angol volt, a fogadóintézményben más országokból is voltak tanulók, illetve egy spanyol iskola diákjaival is dolgoztak együtt, az ő iskolájukat meg is látogattuk, így a közös munka, valamint a kirándulások alatt is angolul tudtak kapcsolatot létesíteni. Több szervezett kiránduláson is részt vettek, szintén angol nyelvű idegenvezetéssel.

A gyerekek idegennyelvi kompetenciáin túl is sok területen fejlődtek. Mivel családoknál laktak, a fogadóintézménybe önállóan kellet bejutni már az első naptól, ez nagyfokú önállósodás jelentett. Előre tudták, ki hol fog lakni, így otthonról megtervezték a bejutást. Online és offline térképeket használtak, applikációkat töltöttek le, amivel a tömegközlekedést tudták tervezni, hiszen a távolabb lakók busszal jártak be, bérletet kaptak, a közel lakók gyalog. Így digitális kompetenciáik is javultak. A két csoport a nap végén megosztotta egymással, amit aznap tanult, így a tudásmegosztás már Spanyolországban elkezdődött.

A tanulmányutat mind a diákok, mind a szülők rendkívül hasznosnak találták, beszámolójában több diák is kifejezte, hogy a jövőben tudatosan keresni fogja a külföldi tanulmányutakon való részvétel lehetőségét. A kísérőtanárok szintén nagyon hasznosnak találták a külföldi projektet, a következő tanévben így újabb diákokat fogunk bevonni a csoportos mobilitásokba.

A gyerekek iskolánk Erasmus KLEÁI Facebook csoportjába minden napjukról írtak és képeket tettek fel, ezt az érdeklődők a következő linken érhetik el: https://www.facebook.com/groups/1101063023305176

Szűcsné Martin Erika

koordinátor

Képek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram