Napi ige

Napi ige

2021. 04. 13.
Ida, valamint Dalida, Márton napja.
 
Tisztítsd meg szívedet a gonosztól, ó, Jeruzsálem, hogy megszabadulhass! Meddig maradnak még benned álnok gondolataid? (Jer 4,14)
 
Keresztelő János mondta: Teremjetek hát megtéréshez méltó gyümölcsöket... (Lk 3,8a)
 
Keresztelő Jánosról gyakran olvashatunk úgy mint Jézus útkészítőjéről. Tanításával és a Jordán folyóban történő keresztelési gyakorlatával készítette fel az embereket az a Megváltó eljövetelére és az Evangélium befogadására. Mindig nagy tömeg gyűlt köré is, akik között az igaz hívőket kereste, akik tudtak úgy élni, hogy hitük fénye átszűrődjön a mindennapok szürkeségén. Ez lenne a mi feladatunk is! Cselekedeteink által mit nyújtunk a környezetünknek, milyen érzéseket váltunk ki? Tudjuk-e hitünk által másokfelé a szeretetet, a megbocsátást, a szolgálatot közvetíteni? Látszik rajtunk, hogy Jézus követői vagyunk, vagy csak mi állítjuk magunkról? Jó lenne, ha mások hangoztatnák rólunk: igaz keresztények vagyunk, a megtéréshez méltó gyümölcsöket termünk.
Kép forrása: hungaroplant
 
Lehet, hogy egy kép erről: természet és fa
 
Napi ige
2021. 04. 12.
Gyula napja.
 
Ez a város hírnevet, örömöt, dicséretet és tisztességet szerez majd nekem a föld minden népe előtt, ha meghallják, hogy mennyi jót teszek velük. (Jer 33,9a )
 
Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátta szemem üdvösségedet, amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára, hogy megjelenjék világosságul a pogányoknak és dicsőségül népednek, Izráelnek. (Lk 2,29–32)
 
A jó hírnév az elismerés az, ha az emberek azt gondolják rólad, amit szeretnéd hogy gondoljanak. A jellemed az aki valójában vagy. Ezen változtathatsz, ezt erősítheted. Pont úgy mint az izmaid. Ha terheled, megfeszíted növekedni erősödni fog! Most nagyon fontos, hogy erősödjünk, mert félelmeinket le kell tudnunk győzni ahhoz, hogy Isten életünkre vonatkozó tervét követhessük!
 
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és belső tér
 
Napi ige
2021. 03. 31.
Árpád, valamint Benõ, Janka, Johanna, Zsanett napja.
 
Ne irigyelje szíved a vétkeseket, inkább az Urat féld mindennap... (Péld 23,17 )
 
Jézus pedig így könyörgött: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek! (Lk 23,34a)
 
Miért pont ő? Voltatok már biztosan úgy, hogy nagyon szerettetek volna valamit elérni… mondjuk megnyerni a 4 milliárd forintot. Aztán amikor elhangzott a hírekben, hogy valaki megnyerte végig futott a gondolat, miért pont ő, miért nem én, hiszen milyen jó lenne, nekem nagyobb szükségem lenne rá. Ismeretlenül is ítélkezünk, irigykedünk. Ilyenkor nem tudunk szeretni, sőt bizonyos helyzetekben az irigység gyűlöletté fajul. Ijesztő, hogy mennyire eltorzulhat az ember jelleme, ha teret enged az irigységnek. „Mert ahol irigység és önzés honol, ott zűrzavar van és mindenféle hitványság” Pedig hidd el mindenki cipeli a saját keresztjét! Sokszor szépnek és jónak tűnik a másik élete, de aztán kiderül, bebizonyosodik, hogy nekem mennyivel jobb. Könnyebb lenne az életünk, ha megtanulnánk hálásak lenni azért amink van és megszűnne az irigység! Meg kell tanulnunk használni a boldogság szemüvegét, más lencsén keresztül, más szemszögből nézni az életet.
Kép forrása: lightinthebox.com
 
Lehet, hogy egy kép erről: madár
 
Napi ige
2021. 03. 30.
Zalán, valamint Amadé, Izidor napja.
 
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz... (Ézs 9,5)
 
Amikor [Jézus Krisztus] az Atya Istentől tisztességet és dicsőséget nyert [...], ilyen szózatot intézett hozzá a felséges dicsőség: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm”... (2Pt 1,17)
 
Ma már nem kell könyvtárba menni ahhoz, hogy lexikonokat olvass, néhány kattintásra vagyunk az információ áradattól. Ez egyrészt fantasztikus dolog, azonnal utána tudsz nézni bárminek. Viszont veszélyes is hiszen nem tudod, mi hiteles és mi nem az. Hova fordulj? Kire hallgass? Kinek és főleg miben higgy? Ezért is olyan fontos az, amit Péter apostol mondott: „Mert nem kitalált meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és megjelenését, hanem mint akik szemtanúi voltunk nagyságának..”
Egy egyszerű példa a suliból: fizika órán hallgatod a tanárod magyaráz, például a galvánelemről. Azt sem tudod mi az. Elmondja a meghatározást: Ha két különböző fémet elektrolitba merítünk és vezetővel kötünk össze, akkor a fémek között elektromos áram folyik. Még mindig nem tudod miről beszél. Ekkor elővesz egy krumplit, vasszeget, rézdrótot és egy feszültségmérőt. A vasszeget és a rézdrótot beleszúrja a krumpliba, majd összeköti őket, a műszer feszültséget jelez, vagyis áram keletkezett. A krumpli volt az elektrolit és a két fém a réz és a vas. A gyakorlatban tapasztaltad meg állítását.
A hited is így erősödik a Biblián keresztül figyeled az apostolok által megélt bizonyságtételeket, élsz az isteni útmutatás szerint és te magad tapasztalod meg erejét. Tehát bátran vedd kézbe nap, mint nap a Bibliádat, úgy ahogy a telefonodat, böngészd, olvasd! Hiszen az legmegbízhatóbb üzeneteket tartalmazza magától Istentől.
 
Lehet, hogy egy kép erről: könyv
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram