2021-2027 Erasmus egyéni 2

Feltöltve: 2022. szeptember 14.
Rovat:

Hegyi Gabriella-Bologna, Olaszország

Teaching languages in the digital era: the best apps, web platforms, and ICT resources for learning languages

A 21.századi nyelvtanítás egy gyorsan változó és megújuló folyamat. Nemcsak a rohamosan fejlődő digitális világ, de az elmúlt három tanév is bebizonyította annak szükségszerűségét, hogy új digitális tanítási módszereket fedezzünk fel. Hogyan lehet megtalálni tanulóink számára a legjobb internetes felületeket, amelyek nemcsak hasznosak, de szórakoztatóak és egyben motiválóak is?

Erre a kérdésre keresve a választ vettem részt az Erasmus + pályázat keretében június 19 és 25 között egy továbbképzésen Bolognában, Olaszországban. A „Nyelvtanítás a digitális korban: a legjobb alkalmazások, internetes felületek és IKT megoldások a nyelvtanulásban” című tanfolyamon szinte egész Európa képviseltette magát. Úgy érzem a Németországból, Görögországból, Spanyolországból, Portugáliából, Romániából származó kollégáimmal együtt számos olyan technikát sajátítottunk el, amelyek hasznosak a munkánk során. A találkozás más országbeli nyelvtanárokkal lehetővé tette azt is számomra, hogy alaposabban megismerjek több európai nevelési módszertant, illetve ez a hét remek lehetőség volt arra, hogy kicseréljük egymással jó gyakorlatainkat és tapasztalatainkat. Digitális tudásunk nagyban bővült, új ismeretekre tettünk szert, amelyek elengedhetetlenek ebben az új fajta kihívásokkal küzdő tanítási és tanulási környezetben. A képzés során betekintést kaptunk a nyelvtanításra leginkább alkalmas új appokba és internetes felületekbe. És hogy milyen is tanulni a nyári szünetben? Élvezetes, hiszen az elvégzett munka után (ÉS CSAKIS AKKOR ), a szabad idejében az ember felfedezhet egy számára új, magával ragadó országot és kultúrát. Ezt az egyik tanult alkalmazás segítségével szeretném Nektek megmutatni. 

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram