2021-2027 Erasmus egyéni 4

Feltöltve: 2022. szeptember 14.
Rovat:

Asztalos Olga-Rovinj, Horvátország

Varázsold elő tanítványodból a talentumot!

A gyönyörű horvátországi városban, Rovinjban vehettem részt a „Varázsold elő tanítványodból a talentumot!” c. 1 hetes kurzuson. Intézményünk mindig kiemelt feladatként tekintett a tehetséggondozásra, ezért is döntöttem e téma mellett. A tanfolyamom egy komplex tehetségazonosítási- és tehetségfejlesztési programot ismerhettem meg, melyet Magyarországon és több európai országban is sikerrel alkalmaznak.

Csoportunkban 11 pedagógus vett részt, tanítók, általános- és középiskolai tanárok az ország minden tájáról. A módszer az értelmi képességek, a kreatív, alkotó tevékenységek és az összetett sportmozgások együttes fejlesztésén, ezek kölcsönös egymásrahatásán keresztül segíti a gyermekeket saját képességeik felismerésében és fejlesztésében. Három-négy fős csoportokban mi is kipróbálhattuk magunkat ezeken a területeken, sok vidám percet szerezve ezzel magunknak és egymásnak. A megszerzett ismeretek, készségek mellett nagyon fontos számomra, hogy bepillantást nyerhettem más iskolák jó gyakorlataiba, és sok értékes kollégát ismerhettem meg, szakmai kapcsolati hálóm bővítettem.

Örömmel osztom meg így szerzett ismereteimet saját kollégáimmal is. Mivel iskolánk mindhárom területen nagyon jó feltételekkel rendelkezik (nívócsoportos oktatás, művészeti alapiskola, sportiskola), és eddig is szép eredményeket értünk el ezeken a képességterületeken, remélem, hogy a program alkalmazásával a jövőben még több tehetséges tanítványunk eredményével büszkélkedhetünk.

A program nemcsak a képzésben nyújtott sokat, hanem a szabadidős programokban is. Csoporttársainkkal közösen ismerhettük meg Rovinj kulturális emlékeit, látnivalóit. Hajóval eljutottunk a Lim-fjordhoz és a mediterrán szépségű kisvárosba Vrsarba, és megcsodálhattuk a gyönyörű adriai naplementét is. Nagy élmény volt a közeli Pula római kori emlékeinek felfedezése is.

Ezen helyen is szeretném megköszönni Szűcsné Martin Erika kolléganőnk koordinációs munkáját, segítségét, hasznos tanácsait, és az iskolavezetés támogatását. Ezek nélkül a program nem valósulhatott volna meg.

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram