2021-2027 Erasmus egyéni 5

Feltöltve: 2022. szeptember 14.
Rovat:

Szűcsné Martin Erika-Firenze, Olaszország

Creative Strategies for Language Teachers: Make it Easy, Make it Real!

2022. júliusában iskolánk Erasmus akkreditációjának köszönhetően egyhetes nyelvtanároknak szóló képzésen vettem részt Firenzében az Europass Teacher Academy szervezésében.  A „Creative Strategies for Language Teachers: Make it Easy, Make it Real!” című kurzuson kilenc - francia, holland, spanyol, szlovén- társammal és egy kiváló tanárral, Lucy-vel együtt kerestük a választ arra a kérdésre, hogyan tudunk megújulni, kreatív módszereket elsajátítani, diákjaink kritikai gondolkodását fejleszteni.

Tavaly nyáron Dublinban a kreativitás tanításba való integrálásáról tanultam, ez a képzés nem csak nyelvtanároknak szólt, a téma felkeltette érdeklődésemet, így tudatosan kerestem a további ismeretszerzés lehetőségét kifejezetten a szakomnak megfelelően.

A kurzus minden hozzá fűzött reményemet beváltotta. A csoport nagyon motivált, minden újdonságra nyitott volt, tanárunk pedig teret engedett kreativitásunknak. Változatos munkamódszerekkel dolgoztunk, dalokat, verseket írtunk, meséket mondtunk, amikben a diákok aktívan vesznek részt. Kis ízelítőt kaptunk a tükrözött tanításból és a CLIL-ből egyaránt.  Új szemléletet ismertünk meg az oktatásban és gondoltuk át eddigi módszereinket közösen. Az utolsó napon mindenki egy óratervet készített a tanultakból, majd kiegészítettük egymást további jó ötletekkel. A tananyagon túl sok információt kaptunk Olaszország kultúrájáról, történelméről, megismertük Firenze nevezetességeit, sőt Toszkána sokszínűségébe is bepillanthattunk. A 30 órás kurzuson fejlődött nyelvi tudásom, megújult módszertanom, bővültek kulturális ismereteim, valamint több külföldi résztvevővel alakult ki értékes munkakapcsolatom. A megszerzett tudást szeptembertől tanítványaimmal is megosztom majd.

Képek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram