2021-2027 Erasmus egyéni 8

Feltöltve: 2022. szeptember 14.
Rovat:

Dudásné Kovács Erika-Firenze, Olaszország

There Is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning

Az Erasmus+ program keretében 1 hetes, „Van erre egy alkalmazás! A legjobb tanítási és tanulói tanulási alkalmazások felfedezése” című kurzuson vehettem részt 2022. júliusában Firenzében, az Europass Teacher Academy képzőintézmény szervezésében.

A mindennapi munkámban fontosnak tartom az innovációt, a szaktárgyi és módszertani tudás bővítését, az angol nyelvismeret fejlesztését, melyekhez ez a továbbképzés nagyban hozzájárult.

A tanfolyamon sokféle applikációval megismerkedhettem, melyek a XXI. századi tanterem lényeges részét képezik, számos lehetőséget kínálva a magasabb szintű gondolkodásra. Ezek a népszerű és praktikus appok különböző tantárgyaknál széles körben felhasználhatók a tanítási gyakorlatban, és a diákok tanulásának támogatására szolgáló eszközként. Az 1 hetes mobilitás során a jól felkészült, rutinos kurzusvezetőnk bemutatta, hogy ezek az alkalmazások hogyan színesíthetik a tanítást és a tanulók tanulását, hogyan lehet integrálni az óratervekbe és felhasználni különböző projektekben.

A prezentációt követően az alkalmazások kipróbálása egyénileg, a gyakorlatban történő kivitelezése kisebb-nagyobb csoportokban valósult meg nem csak tanteremben, hanem bizonyos applikációnak köszönhetően a gyönyörű város varázslatos helyszínein is. A német, cseh, lengyel, bolgár, spanyol, görög nemzetiségű kollégákkal a kommunikáció angol nyelven folyt. A nemzetközi csoportban az együttműködés, a csapatmunka, a segítőkészség, a problémamegoldás példaértékű volt, nagyon hatékonyan és eredményesen tudtunk együtt dolgozni.

A csoport tagjai közötti kapcsolattartás az órákon kívül is folytatódott. Részt vettünk a képzőintézmény által szervezett firenzei városnéző túrán és egy egész napos toszkánai körúton, ahol San Gimignano, Siena, Pisa szépségét csodálhattuk meg. A hét során alkalmam nyílt megismerkedni Olaszország kultúrájával, történelmével, növény- és állatvilágával, földrajzi adottságaival, környezetvédelmével, gasztronómiájával is. Firenze további nevezetességeit kisebb csoportokban kerestük fel.

A felfedezés és az ismeretszerzés mellett a kapcsolatépítés és a kommunikáció került előtérbe, ahol megismerkedtem a külföldi kollégák oktatási rendszerével, munkájukkal, bepillantást nyertem más anyanyelvű, kultúrájú országok mindennapjaiba is. Mivel mindez angol nyelven történt, remek lehetőségem nyílt a nyelv gyakorlására, szókincsbővítésre, kommunikációs készségem fejlesztésére, csiszolására.

Képek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram