2021-2027 Erasmus egyéni 1 - Rovinj

Feltöltve: 2024. március 4.
Rovat:

Dely Zsuzsanna- Rovinj

Kalandra fel! - IKT a tanórákon 2.0 - Erasmus+ tanárképzés Rovinjban

2023.07.30- 08.05. között az Erasmus+ tanárképzés keretében Rovinjban vehettem részt a Kalandra fel! – IKT a tanórákon 2.0 című kurzuson.

 A tanfolyam célja, hogy olyan alkalmazások használatát tanítsa meg, melyek illeszkednek az óra pedagógiai célkitűzéséhez alkalmasak a tanulók motiválására, digitális kompetenciájuk és együttműködő képességük fejlesztésére.  A képzés anyagát, időbeosztását profi módon állította össze a képzőnk. A tanfolyam résztvevői az oktatás számos területéről és különböző ismeretekkel érkeztek, viszont a közös cél továbbfejleszteni tudásunkat a tabletek, kollaboratív felületek tanórai használatával kapcsolatban. A kurzus alatt megismerkedtem új, a tanulói kreativitást fejlesztő játékos alkalmazásokkal, különböző webes felületek használatával. (Symbaloo, Learning Path, Wooclap, Thinglink, Genially, Classroom, Lino, ClipChamp, Audacity, PowToon) Megtanultam a különböző audiovizuális források tanórai felhasználásának lehetőségeit. Elsajátítottam, hol és hogyan lehet az órákon felhasználható hang- és video fájlokat megkeresni, letölteni, illetve ezen anyagok alapvető szerkesztését. Megismertem a tanítási folyamatokban használható egyszerű animációk készítésének módját. Elsajátítottam egy olyan oktatástechnológiai platform használatát, amely megkönnyíti a képek, videók, virtuális túrák további hivatkozásokkal és információkkal való kiegészítését. Betekintést kaptam a szerzői jogi rendszer alkalmazásába (Creative Commons). A kurzus végeztével megismertem a különböző IKT alkalmazások erősségeit, gyengeségeit, megtanultam hogyan tudom beépíteni azokat a tanítás-tanulás folyamatába, a digitális kultúra tantárgyba. Olyan eszközökkel ismerkedtem meg, melyek segítik, megkönnyítik a számítógépes munkámat. Az új ismeretekkel a tanulók fokozottabb motiválására lesz lehetőségem. A képzésen szerzett ismeretek birtokában a tanulók számára legmegfelelőbb tanítási - tanulási környezetet kialakítására lesz lehetőségem. A programok, applikációk készítésével, szerkesztésével érdekesebb, látványosabb, s nem utolsó sorban hatékonyabb lesz az ismeretszerzés folyamata. A nemzetközi környezetben igen hasznos volt a különböző intézményekből érkező pedagógusokkal kicserélni a jógyakorlatokat, megvitatni a tanítás során felmerülő nehézségeket és új kapcsolatokat kiépíteni. A tanulás mellett a szabadidőben felfedeztük Rovinj hangulatos sikátorait, kikötőit, nevezetességeit. Hajóval felderítettük a környező szigeteket és nem utolsó sorban a tengerpartot. Szakmailag megújulva és feltöltődve kezdhetem a következő tanévet.

                                                                                                           Dely Zsuzsanna

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram