2021-2027 Erasmus egyéni 10 - Dublin

Feltöltve: 2023. szeptember 6.
Rovat:

Ujvári Gábor-Dublin, Írország

ACTIVATE your English for Teaching

Az Erasmus+ keretein belül július végén két hetet tölthettem a varázslatos ír fővárosban, Dublinban. Egy angol nyelvet fejlesztő kurzuson vettem részt, melynek az ACTIVATE your English for Teaching volt a címe és az English Matters a képzőintézménye.

A tanfolyam egyik fő célja az volt, hogy az angol nyelvet jobban elsajátítsuk és jobban beépítsük az itthoni oktatási folyamatokba, a másik cél pedig, hogy nyelvtudásuk fejlesztésével a hallgatókat felkészítsék további Erasmus+ képzésekre. A tanfolyam során nem csak a szókincsem és nyelvtani ismereteim bővültek, hanem kommunikációs képességeim is fejlődtek. A rengeteg páros és csoportos feladatnak köszönhetően napról-napra többet és többet sajátítottam el a nyelvből. A kommunikációs gyakorlatok mellett a nyelvtani szabályokat (pl. a 12 igeidőt) is sokszor gyakoroltuk. A képző az általa kifejlesztett „Contexts4Content” módszertanon keresztül ismertetett meg bennünket az ír kultúrával és történelemmel is. Módszertanuk részeként felfedeztem Dublin nevezeteségeit, gasztronómiáját és híreségeit. A szervezők által egy félnapos kiránduláson vettem részt Glendaloughban egy varázslatos és misztikus helyen. A kurzus színvonala nagyban köszönhető a barátságos és szakmailag tökéletesen felkészült tanárainknak is. Megismerkedtem és barátságot kötöttem számos más kultúrából érkező emberrel. Nagyon sok módszertani gyakorlatot ismertem meg, amellyel az itthoni oktatásomat remélem magasabb szintre tudom emelni. A kurzus során IKT eszközökkel és módszertani gyakorlatokkal, játékokkal (pl. Kahoot) is megismerkedtünk. Alig várom már, hogy az ott elsajátított módszertant kipróbáljam a saját tanítási óráimon.

Összességében az Írországi Erasmus+ tanfolyamon szerzett élmények és készségek hozzájárultak a személyes és szakmai fejlődésemhez, valamint az ír kultúra mellett a csoportban lévő emberek országaival, kultúrájukkal és más országokban használatos oktatásmódszertannal ismerkedtem meg. Az Erasmus+ program írországi lehetőségei valóban felbecsülhetetlen értékűek mindazok számára, akik szeretnék fejleszteni nyelvtudásukat és kulturális látásmódjukat.

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram