2021-2027 Erasmus egyéni 11

Feltöltve: 2022. november 30.
Rovat:

Dudásné Kovács Erika-Spanyolország

Tanártovábbképzés Spanyolországban

Az Erasmus+ program keretében 1 hetes, internetes alkalmazásokról szóló kurzuson vehettem részt 2022. október végén Spanyolországban, az Europass Teacher Academy képzőintézmény szervezésében.

Az előző képzéseim során már megismerkedhettem különböző applikációkkal, melyekkel színesíthetem munkámat, elmélyíthetem módszertani és szaktárgyi tudásomat. Mivel a témában rejlő lehetőségek tárháza rendkívül nagy, szerettem volna a meglévő tudásomat szélesíteni.

A Google egyes eszközeinek használata észrevétlenül is a mindennapi életünk része. Legtöbben hozzászoktunk, rutinosan nyúlunk legalapvetőbb alkalmazásaihoz, de ezen túlmenően számos olyan lehetőséget is kínál, melyet pedagógusként használhatunk jelenléti és online oktatás során egyaránt, hatékony eszközt biztosítva a tanításhoz és tanuláshoz: különböző oktatási tevékenységek tervezése, tanulási tartalmak kialakítása, projektek kezelése, a kommunikáció, az együttműködés és a kreativitást fejlesztése, visszajelzés és motiváció.

Az alkalmazások használatát egyénileg, illetve a cseh, szlovák, horvát, francia, spanyol kollégákkal csoportosan sajátítottuk el. A nemzetközi csapatban jó volt az együttműködés, hatékonyan és eredményesen tudtunk együtt dolgozni. A kapcsolatépítés és a kommunikáció az órákon kívül is folytatódott, amikor részt vettünk a képzőintézmény által szervezett városnéző, és saját szervezésű kulturális programokon. Mivel mindez angol nyelven történt, remek lehetőségem nyílt nyelvi kompetenciám fejlesztésére is.

A hét során a szakmai fejlődés, a kapcsolatépítés mellett a spanyol kultúrával, történelemmel, növény- és állatvilággal, földrajzi adottságokkal, környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteimet is bővíthettem.

Képek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram