2021-2027 Erasmus egyéni 2 - Prága

Feltöltve: 2023. július 31.
Rovat:

Udvarhelyi Attila – Prága, Cseh Köztársaság

Human Resource Management

Önfejlesztésre mindig szükség van

Az ERASMUS+ pályázat keretében 2023.03.12 - 18-áig Prágában vettem részt egy vezetéselméleti továbbképzésen.

Nagyon fontosnak tartom a személyes és szakmai kulcskompetenciák, attitűdök folyamatos felülvizsgálatát, megerősítését és fejlesztését. Ezen céllal, elvárásokkal útnak indulva vasárnap az esti órákban (a nemzetközi autóbusz csak 1 órát késett) meg is érkeztem a Cseh Köztársaság fővárosába.

A hétfőn délelőtt induló 5 napos kurzuson belga, olasz és portugál oktatási intézmények vezető beosztású szakembereivel tanultam együtt.

Sok új információval gazdagodtam, s a gyakorlatban jól használható módszereket ismertem meg a 21. század elvárásainak megfelelő vezetői módszerekkel, stílusokkal, a munkatársak motivációjával, mentorálással, a változások kezelésével, menedzselésével, a célravezető tervezéssel, a munkahelyi közösség építésével, a hatékony kommunikációval kapcsolatban. A különböző nemzetiségű kollégákkal sikerült konstruktív együttműködést kialakítani. A diszkurzusok angol nyelven folytak. A kiscsoportos tevékenységek, páros munkaformában végzett feladatmegoldások során, tartalmas szakmai beszélgetésekkel dolgoztuk fel a 11 modulból álló képzési anyagot.

A partneri kapcsolatok építése is megvalósult. A kurzuson kialakult ismeretség révén, a portugál kollégával megegyezve az iskoláinkat érintő jövőbeni közös program szervezésébe fogtunk. Azóta már több email váltás is történt az információ gyűjtés érdekében. Kezdeti lépésként a kapcsolódási, érdeklődési pontokat tisztázzuk, keresve azokat a területeket, mely a diákjainkat összekötheti. Elképzelésünk, tervünk, hogy a jövőben egymás iskoláit is meglátogassuk.

Hálás vagyok Istennek, hogy eljuthattam Prágába, hogy részt vehettem egy hasznos nemzetközi továbbképzésen. De igazán akkor leszek elégedett, ha legalább egy jógyakorlattal gazdagíthatom a soltvadkerti iskola közösségét, s ezzel tovább segíthetem intézményünk szakmai fejlődését.

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram