2021-2027 Erasmus egyéni 3 - Limassol

Feltöltve: 2023. szeptember 6.
Rovat:

Rácz Józsefné – Limassol, Ciprus

English and CLILL

Az Erasmus+ szervezésében június 26. és július 7. között kéthetes kurzuson vettem részt Limassolban. A kurzus során minden nap kétszer másfél órás nyelvi alaptanfolyamon fejlesztettem angol nyelvtudásomat. Ezt követte egy egyórás társalgás, beszédfejlesztés. Végül egyórás CLIL modul következett.

A nyelvi kurzuson során sok témát és nyelvtani anyagot érintettünk. A meglévő ismereteimet más megközelítésben is aktivizáltam. Szókincsem, nyelvtani kompetenciáim fejlődtek. A kiejtés nagy hangsúlyt kapott az órákon. Ez különösen hatékony volt számomra. A hallgatási anyagok nagyban fejlesztették az angol nyelv értését, szövegértésemet. A társalgási órán a kommunikációs készségek fejlesztése volt az elsődleges. Csoportban, párban vitattuk meg, játszottuk el az adott szituációkat. A CLIL módszerrel való ismerkedés új ismereteket nyújtott számomra. Hatékony, érdekes, de nagyon sok munkát, felkészülést igénylő tanulási forma. A kurzus vezetője nagytudású, a témát mélyen ismerő pedagógus volt. Mégis igyekezett egyszerűen, érthetően megismertetni ezt a módszert. A CLIL a Content and Language Integrated Learning rövidítése. Ez egy másik tantárgy (természettudomány, történelem, irodalom stb.) és egy nyelv egyidejű tanulását jelenti a két tárgy integrálásával.

Órák után és a hétvégén meglátogattuk Pafos és Limassol nevezetességeit. Felemelő érzés volt Kourionban sétálni és bekukkantani a Kolossi várba. Természetesen a tengerparton is hűsöltünk egy keveset.

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram