2021-2027 Erasmus egyéni 4 - Limassol

Feltöltve: 2023. augusztus 28.
Rovat:

Bezsenyi Orsolya- Limassol, Ciprus

English and ICT Tools for Teaching and Learning

Az Erasmus program keretein belül kéthetes képzésen vettem részt Limassolban „Angol és IKT-eszközök tanításhoz és tanuláshoz” címmel.

Az első hét az angol nyelvtani, szövegértési és társalgási tudásom bővítésével telt. Kommunikációs készségünk fejlesztése érdekében sok páros- illetve csoportmunkában végzendő feladatot kaptunk. A kötelező teendők elvégzése után személyes ismerkedésre is maradt idő, bepillantást nyertünk egymás országának, kultúrájának, oktatásának egy-egy részébe. A napi kétszer másfél óra + 1 óra angol után egy órás modulon a projekt alapú oktatás előnyeiről hallgattam előadást, közben eszmecserét folytattunk arról, hogyan építhetjük be ezt a módszert a mindennapi oktatási munkánkba.

A 21. század gyermekeinek többsége már nagyon korai életszakaszban kapnak kezükbe okos telefont, tabletet…, a használatuk magától értetődő számukra. Ezekkel az eszközökkel eltöltött időt maguk szórakoztatására használják, így ezeket becsempészve az oktatásba szinte észrevétlenül, szórakozva gyakorolhatnak, fedezhetnek fel új ismereteket. Ehhez kaptam segítséget a második héten az infokommunikációs technológia (IKT) képzésen. Sok oktatást segítő online programot próbáltunk ki, alkottunk feladatsorokat. Az oktatónk tárháza annyira bőséges volt, hogy több oldalt idő hiányában csak ő mutatott be. Természetesen az öt napos intenzív ismeretzuhatagból ki kell szűrnöm a munkámhoz legmegfelelőbbeket, és azok használatában kellő jártasságot szerezni.

Az iskolapadból felállva a szabadidőben meglátogattuk Limassol és környéke látványosságait. Ebben a képző intézmény is segítségünkre volt egy szervezett túrával az óvárosban.

Köszönöm a program szervezésében részt vevőknek, az iskolavezetésnek, helyi koordinátoromnak, Hegyi Gabriellának.

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram