2021-2027 Erasmus egyéni 8 - Rovinj

Feltöltve: 2023. augusztus 2.
Rovat:

Hegyi Gabriella- Rovinj, Horvátország

Gamify Your Classroom – Motivating Students Digitally in the Modern Classroom

Július második hetében lehetőségem volt részt venni a Gamify Your Classroom – Motivating Students Digitally in the Modern Classroom (Tedd játékossá az osztályod – a tanulók motiválása digitális eszközökkel egy modern tanítási órán) című tanfolyamon Rovinjban. A képzés célja az volt hogy, megismertesse a résztvevő tanárokat olyan online alkalmazásokkal, melyeket felhasználhatnak az oktatás során, sőt általuk alkalmasak lesznek saját játékok létrehozására is. Azért választottam ezt a gyakorlati képzést, hogy megismerhessem a legújabb appokat, webes platformokat az angol tanításom megerősítésére és támogatására. A kurzus során megtanultuk hogyan készítsünk magával ragadó és interaktív multimédiás tartalmakat és prezentációkat, hogyan használhatjuk az IKT-eszközöket az oktatás érdekesebbé, élvezetesebbé, motiválóbbá és innovatívabbá tételére. Az elkészített feladatokat minden alkalommal kipróbáltunk, amit nagyon élveztem.

A mai tanítási környezetben egyre nagyobb kihívás felkelteni és meg is tartani a modern digitális eszközökhöz szokott gyerekek érdeklődését. A digitális környezet napról napra változik, így nekünk pedagógusoknak is szükséges lépést tartanunk ezzel a felgyorsult online világgal. Az új technológiák a lehetőségek és eszközök széles skáláját kínálják a számunkra. Kurzusom abban nyújtott segítséget, hogy megtaláljam ebből az elképesztő mennyiségű adathalmazból a számomra legjobban alkalmazható appokat. Igazán újszerű megközelítésként megismerkedtünk a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeivel, ami számomra nagyon lenyűgöző volt. Azt hiszem, számomra ez volt az a legérdekesebb új ismeret, amely legjobban tudja segíteni a mindennapi munkámat.

A képzés egy gyönyörű, autentikus, a velencei építészeti jellegzetességeket magán viselő középiskola egyik tantermében zajlott. Az oktatás 8 órától kezdődött és a kora délutáni órákban ért véget. A kurzus minden egyes napja nagyon jó hangulatban telt.  Ez köszönhető volt amerikai trénerünknek Hunter Niederhausernek, aki humorérzékével és intelligenciájával nagyban hozzájárult ehhez és köszönet a különböző országokból származó csoporttársaknak is, akikkel igazán jól kijöttünk iskolán belül és kívül is. Délutánonként volt közös, szervezett program, de egyénileg is felfedezhettük az Isztriai-félszigetet. A csodás környezet, a különleges növények, a tenger közelsége különleges élmény marad számunkra.

Köszönöm a lehetőséget és remélem további képzésekhez is csatlakozhatom!

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram