Erasmus egyéni 4

Feltöltve: 2022. április 27.
Rovat:

Eilerné Hollós Ildikó, Lindau, Németország

ERASMUS+ EPG3.2–LANGUAGE & METHODOLOGY for Teachers of German as a Foreign Language

 

2021. augusztus 2-7 között az Erasmus+ pályázat keretén belül lehetőségem volt németországi célnyelvi területen egy továbbképzésen részt venni.
A délelőtti órák folyamán interkulturális közegben sokat dolgoztunk párokban, illetve csoportokban cseh és lengyel tanár kollégákkal együtt. Nyelvi ismereteink felfrissítésével párhuzamosan számos módszertani gyakorlatot figyelhettünk. Fejlődött hallgatási, illetve beszéd-, és íráskészségünk, ezzel együtt természetesen bővült a szókincsünk is. A délutáni foglalkozások kitértek a nyelvtanítás alapvető stratégiáira és technikáira, és hogy hogyan lehet őket használni az osztályteremben. Betekintést nyerhettünk a német nyelvtanítás jelenlegi gyakorlatába.
A délutáni szabadidős programok alkalmával megtekintettük Lindau városát, mely ott tartózkodásunk alatt helyett adott egy kertkiállításnak. Kirándulást tettünk Meersburgba, ahol megtekintettük a várat, illetve bebarangoltuk az óvárost. Unteruhldingenben pedig megcsodálhattuk a cölöpházakat.

Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mely alkalmával fejlődött nyelvtudásom és gazdagodott módszertani kultúrám is.

Egyéni beszámoló

pek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram