Országos Történelem Verseny

Feltöltve: 2024. április 25.

Lábnyomaink a nagyvilágban

Hazánk hírességei, olimpiai bajnokai, Nobel-díjasok, Oscar-díjasok, valamint feltalálók és találmányaik témakörben zajlott az idei Evangélikus Iskolák Országos Történelem Versenye, amely döntőjébe két csapat is bejutott Soltvadkertről – büszkélkedett Nagy Melinda, történelem tanár. Az április 23-án zajlott eseményen csupa nagyvárosi iskola diákságával mérték össze tudásukat a vadkerti gyerekek. Szombathely, Sopron, Budapest, Orosháza, Miskolc főként hat- vagy nyolcosztályos gimnázium hetedik-nyolcadikos diákjai közel 4 órás vetélkedésben nagyon jól összpontosítottak fiaink és lányaink triumvirátusai. Az ország legügyesebb 11 csapatából a Sipiczki Dávid, Tősér Dániel, Bleszák János András alkotta csapat a 4. helyen zárta a versenyt, míg a lányok – Szabó Anett, Nagy Nóra és Bozsóki Dóra - a hatodik lett.

  • Azért is nagyszerű ez az eredmény, mert ilyen témakör eddig nem volt országos versenyen, és a diákok szinte önállóan készültek fel a hihetetlen mennyiségű információból.  Böngészték az internetet, könyveket olvastak, híradásokat néztek.

Gratulálunk az eredményükhöz!

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram