Óbánya túra

Feltöltve: 2021. november 15.

 Gyalogtúra a Mecsek lábánál

A Kelet-Mecsek gyönyörű, védett erdőivel körbeölelt keskeny völgyében fekszik Óbánya. Ide utaztak a vadkerti diákok és tanáraik november 10-én, hogy egy kellemes gyalogtúrán vegyenek részt. Az időjárás is kedvezett a bakancsos megmérettetéshez, ezer ágra sütött a nap. A séta folyamán Hegyiné Szanádi Adrienn egy aprócska földrajzi, Dudásné Kovács Erika természetismereti, míg Mihókné Rácz Renáta főszervező egy kis német nemzetiségi népismerettel fűszerezte meg a helyi tudnivalókat.

-      A falu különös hangulatú, egyetlen utcájának házai között gyorsfolyású hegyi patak, az Öreg patak fut végig. A házsorok szépen rendben tartott portái többségükben tornácos parasztházakból állnak, az udvarokat általában a hegyoldalba mélyülő pincék zárják. Mint megtudtuk, az utcaképet a település közgyűlése védetté nyilvánította. Látszik, hogy a romantikus, régies hangulattól a lakók sem kívánnak eltérni – mesélték a résztvevők, akik kicsit több mint tíz kilométert tettek meg a két sváb település – Óbánya és Kisújbánya – környékén.

Az őszi erdő látványa sokakkal feledtette a fáradalmakat. A kirándulást a Diáksport Egyesület szervezte.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram