Adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért...

Feltöltve: 2022. december 1.
Rovat:

Jákób ezt mondta: Induljunk, menjünk föl Bételbe! Oltárt akarok ott készíteni az Istennek, aki meghallgatott, amikor nyomorúságban voltam, és velem volt az úton, amelyen jártam. (1Móz 35,3)

Adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért. (Ef 5,20)

Mindenkor, mindenért hálásnak lenni. Mit is akar Pál apostol mondani? Efezus görög polisz volt Kis-Ázsia nyugati partvidékén. Ma Törökországban helyezkedik el, török neve Efes. Fénykorában lakóinak száma elérte a félmilliót. Róma után a birodalom második legfontosabb városa volt, könyvtárral, fürdőkkel, kórházzal, pazar palotákkal rendelkezett. 24 000 férőhelyes színháza ma is megállná a helyét. Artemisz templomát a világ hét csodája közé sorolták. A paráznaság, a fösvénység, a kicsapongás mindennapos dolog volt a városban, a negatív hozzáállás, egymás bírálása természetes volt az apostol által alapított gyülekezetben. A nekik írott levélben mondja Pál, hogy ahelyett, hogy ilyen felesleges és romboló dolgokkal foglalkoznál, mint a bulizás, vagy éppen ki és mit csinált, és, hogy egyébként is mennyi bajod van. Ehelyett inkább számold össze, mi minden van az életedben, mennyi szép és jó dolog, amiért hálás lehetsz, mert Isten az Atyád, aki Jézus Krisztuson keresztül gyermekekként szeret. Ez az üzenete számunkra is!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram