Alsós prózamondó

Feltöltve: 2017. március 8.

A verseny szervezői arra gondoltak, hogy a 2016/17-es tanévben megrendezésre kerülő iskolai versenynek a Születésnapodra szerettetel!” címet adják.

Az ünnepeltek közül kire gondoltak? 

Csukás István és Lázár Ervin magyar írókra, akik 81 évvel ezelőtt születtek!

Egy-egy mesével köszöntötték őket a versenyzők.

A délután kezdéseként meglepetésként a szervezők rövid vetítéssel idézték fel a kedvenc mesehősöket: Pom-pom-ot és barátait, Süsüt, Mirr-Murrt, a kandúrt, a nagy Ho-ho-horgászt, Mikkamakkát, Dömdödömöt, a Hétfejű tündért és társaikat.

Az osztályverseny győztesei, a legügyesebb mesemondók izgatottan várták már szereplésüket. Köszönjük a versenyzők nevében is a felkészítést segítőiknek, szüleiknek és nevelőiknek.

A zsűri tagok is nagyon várták ezt a délutánt. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.

Gergelyné Binszki Bettina: fejlesztő pedagógus néni, Szegediné Huczek Katalin: magyar- német szakos tanár néni, Lehockiné Nagy Kata óvó néni a Bocskai utcai oviból, Dely Zsuzsa igazgató helyettes tanító néni és a zsűri elnöke: Nagy János könyvtáros bácsi.

A műsor az 1. ás Főbel- Hegyi Zalánnal vette kezdetét. Ő Mirr- Murról mesélt. Meghallgattuk az 1. b-ből Vida Dorkát a lyukas zokni meséjével. Nagy Nóra 1.c osztályos tanuló két festékről szavalt: a kékről meg a sárgáról.

Pom-pom újabb meséjével készült erre délutánra Fekete Réka Renáta a 2. a-ból. Trunk Zsófi a 2.b osztályt képviselte. Ő a versíró kutya meséjével köszöntötte a szülinapos írókat. A 2.c osztályból Petrovszki Rékát hallgattuk meg, aki a nagy Ho-ho-horgász vidám kalandjával készült. Ezután Maczelka Boróka, 2.d osztályos tanuló következett.

„Hogy mit illik? Hogyan illik?” - kérdésekre Ugrifüles illemtanártól tudtuk meg a választ. A mesélő Oroszi János volt a 3. a-ból. Matos Virág 3.b osztályos tanulótól azt hallgattuk meg , jó választás-e, ha tolmácsnak egy nyulat választunk . A Négyszögletű kerek erdő lakóival Tóth Anna, 3.c osztályos tanuló ismertetett meg bennünket.

A lyukas zokni történetét a 4.a osztályból Kővári Kevin mesélte el. Rideg Réka a 4.b-ből a Pom-pom meséi közül a Civakodó Cipőikreket választotta. Az aranytojó madár története zárta a mesék sorát, a 4.c-ből Török Nándor.

Amíg a zsűri tagjai meghozták döntésüket, Furákné Tóth Ildikó rajz tanár néni értékelte az iskolai rajzversenyt,  és mint zsűriző hirdette ki az eredményeket.

Különdíj: Pálinlás Teofil2.c, Biró Nóra 3.a

3.hely: Frittmann Eszter 1.c, Frittmann Áron 2.b, Sörös Laura 3.b, Karsai Márk Szilárd 4.a

2. hely: Suhajda Kincső Anna 1.b , Havic Maja 2.c, Szekér Vivien 3.c , Gszelmann Edvárd 4.b

1. hely:  Szabó Anett 1.b, Ficsor Karina 2.c, Bernhardt Anna 3.b, Deák Dóra Katalin 4.c

A nevező gyerekeknek, felkészítőiknek köszönettel tartozunk a szebbnél-szebb alkotásokért. A díjazott alkotások megtekinthetők az iskolai folyosón lévő tablókon.

Az idei tanévben a harmadikos és negyedikes diákok többfordulós komplex irodalmi versenyben is összemérték tudásukat. Az eredményhirdetésre felkérték a verseny szervezőit Fejesné Császár Éva tanító nénit és Dobszai Ildikó tanító nénit.

3. hely: Bonti Mirtill 3.b,  Nagy Milán 3.c, Windecker Ákos 3.c, Péter-Szabó Hédi 4.b, Kiss Balázs 4.c

2. hely: Biró Nóra 3.c, Madácsi Fédra 3.c, Tóth Anna 3.c, Kuncz Hanna 4.a, Barcsik Ildikó 4.b, Rideg Réka 4.b

1. hely: Nagy Maja 4.b, Kriszt Ármin 4.c

Gratulálunk kitartásukhoz, igényes munkáikhoz.

Végül János bácsi, mint a zsűri elnöke ismertette az prózamondóverseny eredményeit, azaz a zsűri döntését.

Különdíj: Trunk Zsófi 2.b, Matos Virág 3.b

1.      hely: Vida Dorka 1.b , Maczelka Boróka 2.d,  Tóth Anna3.c, , Rideg Réka 4.b

Köszönjük a délután főszereplőinek, a mesemondó gyerekeknek, hogy vállalták a szereplést.

Ugye, milyen jó, hogy ennyi remek magyar mese vesz bennünket körül?

Külön köszönet a konferáló 4. b-és lányoknak : Péter-Szabó Hédinek és Barcsik Ildikónak.

A verseny szervezői:

Fejesné Császár Éva tanító néni és Dobszai Ildikó tanító néni

 

 

 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram