Az én kezem feszítette ki az eget,...

Feltöltve: 2023. április 12.
Rovat:

Az én kezem feszítette ki az eget, minden serege az én parancsomra állt elő. (Ézs 45,12b)

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)

Körülöttünk minden változik és mi magunk is változunk. Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem, ha van állandóság az életemben, ami mindig pontosan ugyan úgy van, nem változik. Pontosan úgy, mint ahogy a kisgyerek számára biztonságot ad, az a tudat, hogy az édesanya mindig ott van, amikor szükség van rá. Isten állandó. Isten nem változik. Ő maga sem, de az ígéretei sem. Nem gondolja meg magát, nem változtatja meg az akaratát, ezért lehet bízni benne, ragaszkodni hozzá ( zárójelben megjegyzem: míg mi emberek valjuk be őszintén erre hajlamosak vagyunk). Isten ígéretet adott Ábrahámnak, Mózessel kivezette a népet Egyiptomból, Dánielt kimenekítette az oroszlánok verméből és még sorolhatnám beváltott ígéreteit. Isten ma is ugyan az az Isten, mint aki tegnap, aki egykor volt és ugyan az marad örökké. Aki bennünket is szeret és támogat, mint egykor a kiválasztott népét és ugyan így fogja szeretni és támogatni gyermekeinket, unokáinkat 10,20, 100 év múlva is. Ez a tudat, hogy ez a változástalanság adja számomra a legnagyobb biztonságot.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram