Az iskolába hívogató programunk második alkalmára nagy szeretettel vártuk az iskolába készülő nagycsoportos gyerekeket.

Feltöltve: 2024. március 6.

Az „Iskolába hívogató” programsorozatunk 2. alkalmára került sor március 4-én. Iskolánk igazgatója, alsós igazgatóhelyettese és a leendő tanító nénik szeretettel fogadták a szüleikkel együtt érkező kisgyermekeket.

Az egyik foglakozáson egy mesébe csöppentek a kis nebulók. Dörmi mackó helyébe képzelhették magukat, mert ez a kis mackó is éppen az erdei iskolába készült. Megtapasztalhatta macika, hogy az iskolában a tanulás mellett játék is van és elhitte már mackó mamának, hogy ott nem kell félni. A mesehallgatás után macifejes könyvjelzőt is készíthettek a gyerekek, amit boldogan vittek haza. Megbeszélték, hogy majd, ha iskolába jönnek jó szolgálatot tesz, mert beletehetik az olvasó könyvükbe. Addig is őrizhetik otthon a mesekönyvükben, amiből esténként a szüleik mesélnek nekik.

Ezen a délutánon kis környezetvédőkké váltak a leendő kisiskolások. Színes képek segítségével a szelektíven gyűjtött hulladékot a megfelelő gyűjtőkbe tették. Páros munkában ügyesen megoldották a feladatokat. Sok ismerettel rendelkeztek már szüleiknek és az óvónéniknek köszönhetően. Ezen a foglalkozáson a gyerekek és a szülők bepillantást nyerhettek Ökoiskolai tevékenységünkbe is.

Varázsszőnyeg repítette Zeneországba a kicsiket, ahol „hangok szárnyán, ritmus hátán” tölthettek vidám, mozgalmas perceket. Tavaszi dalokkal, mondókákkal varázsoltak kiskertet, éltető esőt, állatokat csalogattak elő. Az utánzó mozgások, ritmizálás, a ritmushangszerek megszólaltatása fokozta a jó hangulatot.

A testnevelő kollégák játékos mozgásra hívták a kis nebulókat, iskolánk sportprogramjának népszerűsítésére. Zenére mozogtak, futottak, majd szobrokká váltak, voltak kis nyuszik, „Tűz, víz, repülő” játékban keresték helyüket. Lendületes, változatos feladatokon keresztül tapasztalhatták meg a gyerekek a mozgás örömét.

Bízunk benne, hogy ez a tartalmas, vidám délután közelebb hozta az iskolát a leendő kis elsősökhöz.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram