„Az Úr letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent.” (Zsolt 14,2)

Feltöltve: 2024. február 1.
Rovat:

„Az Úr letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent.” (Zsolt 14,2)

„Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében.” (2Pt 3,18a)

Péter apostol arról ír, hogy mi a feladatunk, növekedni a kegyelemben, növekedni lelkileg, növekedni szeretetben tisztaságban. De ez hogyan lehetséges? Ismerős a következő helyzet? Kapsz egy feladatot. Úgy gondolod van erőd, tudásod, tapasztalatod megtudod oldani. Hatalmas önbizalommal nekifogsz. Aztán mégsem teljesen úgy sikerül ahogy elképzelted. Rá jössz, hogy mégsem tudsz mindent egyedül megoldani. Segítségül hívod Istent. Vele könnyebben megy. Szép fokozatosan rá jössz, ha Rá bízod magad mennyivel jobb. A hatalmas önbizalomból indulva Istent megismerni és Rá bízni magam. Ez a kegyelemben növekedés.

A másik, amiben növekednünk kell Jézus Krisztus ismerete. Őt megismerni pedig csak életközösségben lehet. A mondás is úgy tartja: „lakva ismerszik meg az ember” Jézust is ismerni, megismerni csak úgy lehet, ha beengedem az életembe és vele együtt szolgálok egész életemen át. Erre minden lehetőségünk adott.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram