Az Úr […] türelmes hozzátok...

Feltöltve: 2023. február 1.
Rovat:

Térjetek meg hozzám, így szól a Seregek URa, és én is hozzátok térek! (Zak 1,3b)

Az Úr [...] türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. (2Pt 3,9)

Képzeljétek el Zakariás próféta oda lépne hozzátok és azt mondaná „az Úr a Te Istened azt üzeni nektek,…”Na jó, de ki a, mi a szösz az a próféta? Híhetek egyáltalán a szavainak? A próféta szó a görög ’pro’ és ’phémi’ szavakból áll össze, a jelentése: valakinek a nevében beszélni. A bibliai korban a próféta fő feladata az volt, hogy minden ember felé hűen közvetítsék Isten Igéjét, amiket álmokban, látomásokban kaptak meg Istentől. Szó szerint kellett azt tovább adniuk akkor is ha a szavak vigaszt, bátorítást nyújtottak és akkor is ha fedni, inteni, ítéletet hirdettek. Szóval, ha odalépne hozzád Zakariás, bátran híhetsz a szavának! Az üzenet pedig mi?: „Térjetek meg hozzám, így szól a Seregek URa, és én is hozzátok térek!” Hogyan? Fordulj Hozzá, fordulj el a rossztól, az Ő igéje által újítsd meg gondolataid, ezáltal mindig veled van és veled is lesz.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram