biológia, egészségtan

Feltöltve: 2021. március 3.

Természettudományos tehetséggondozás – biológia, egészségtan

A biológiai témájú szakköri órákon az egészségtan témakör ismeretanyagát bővítettük a sokféle biológiai modellel, és ahol lehetett, egyszerű kémiai kísérletekkel (pl. csont áztatása ecetbe), számítási feladatokkal (pl. légvételszám-belélegzett oxigén mennyisége, pulzusszám mérése).

A napsugárzás kapcsán a bőrünk felépítése, egészsége, védelme került szóba. A levegő témakörhöz kapcsolódóan a légzés, a légzőszervek egészsége és védelme, illetve a tüdőkapacitás témakört jártuk körbe.

A keringési szervrendszer tanulmányozása után a látványosabb mozgás következett. A mozgásállapot-változások, mozgási energia a fizikai változást, míg a csontváz és izomzat működése a kémiai változást mélyítette el.

A víznek a szervezetünkben és a környezetünkben betöltött szerepéről rendelkezésünkre álló sokféle információt rendszereztük, a vízszennyezésről a Víz világnapjához kapcsolódóan kezdtünk kutatómunkába.

 

A foglalkozások képei az alábbi linkeken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1lj1II_auOmf6ZBoxHW1TdQljwOSTTrac?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/1gQEsJEEuShcC8jp1seFAXEo4F5iNEYKS?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/1bMWBOxumMJTXSmqtwUjw7J8-uz4JYbVU?usp=sharing

 

Dudásné Kovács Erika

                                                                       Pályázatíró, megvalósító, szakkörvezető

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram