Célkeresztben a holokauszt 

Feltöltve: 2024. április 22.

Lebilincselő előadás, riport túlélőkkel, exkluzív beszélgetés egy nyugdíjas pedagógussal egyenes közvetítéssel Izraelből, a háború kellős közepéből.  Vázlatosan ekképp zajlott a soltvadkerti diákok megemlékezése a zsidó holokausztról kedden. Az egész napos programban közel 60 diák vett részt.

  • Öt óra tömény történelem, mégis minden percét élveztük. Megannyi fájdalom, sorsdöntő élethelyzetek, lépcsőzetesen fokozódó katarzisok sora jellemezte Melinda néni előadását – összegezte véleményét Nagy Nóra, a soltvadkerti diákpolgármester. A lúdbőrös borzongástól a könnyes szemekig, érzelmek megannyi fajtája hatott át minket, amint belegondoltunk, mit érzett az a holland kisfiú, akit idegenek mentettek meg a biztos haláltól, és akit a semmiből megjelenő nagymama visszavitt a gyökereihez, a zsidó közösségbe. Sokszor saját magunk is vitába bocsátkoztunk, mi lett volna a jó döntés? Te odadnád idegeneknek a saját gyereked? Szökni vagy várni? És ki merné ma bevállalni családja és/vagy maga élete kockáztatásával egy zsidó család megmentését?

Aki bővebben szeretne olvasni a diákok projektnapjáról, az izraeli élő videós beszélgetésről, az keresse a beszámolót a Vadkerti Újság következő számában!

NMelinda

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram