Elöntötte a víz az iskolát!

Feltöltve: 2024. április 8.

Víz az aulában, víz a tanteremben, és víz az udvaron.  Valóra vált a mondás: még a csapból is víz folyt a soltvadkerti iskolában. Március 22-én - a Víz Világnapján - projektnapot tartottak a település általános iskolájában. Sokszínű programmal mozgósították a diákokat ezen a napon. Lehetett plakátokat készíteni, mozaikot gyártani, víztisztító berendezést fabrikálni. A nap koordinátorát, a természettudományos munkaközösség vezetőjét, Dudásné Kovács Erikát kérdeztük a témáról.

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először 1993-ban tartották.

A Víz világnapja alkalmából a vizuális kultúratanórákon közös, nagyméretű képalkotás volt a feladat a 7. és 8. évfolyamon, valamennyi osztályban. Különböző vízivilág témájú festmény egy-egy darabját kapta meg az adott osztály minden tagja. Pontozásos festési technikával és akvarell ceruzával történt az egyéni kidolgozás. Végül kirakószerűen összeillesztették a kép darabjait átélve így a közös alkotás összetartozást erősítő hatását.

Az 5. és 6. évfolyamon filctollas kidolgozású, színes halakkal tarkított nagyméretű tabló készült.

7-8. évfolyamon 2-4 fős csoportokban dolgoztak a gyerekek. Előre megadott témákban gyűjtőmunkát végeztek, majd biológia órákon, digitális ismereteik felhasználásával A3-as méretű figyelemfelkeltő, tájékoztató plakátot szerkesztettek a csapatok. A képeket a felsős zsibongóban lehet megtekinteni.

Természetismeret tantárgy keretében szabadon választható feladat volt 5-6. évfolyamon. Egyedül vagy párban készíthettek tanulóink játékos feladatokat és/vagy A3 méretű plakátot a vizek természeti – környezeti problémáiról, a veszélyeztetett vízi élőlényekről vagy a víz körforgásáról.

NMeli

fotó:

Iskolánk összes tanulója kék pólóban érkezett, hogy közös felvétellel emlékezzünk meg a jeles napról. A fotót készítette Daróczi Csaba.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram