erasmus1

Feltöltve: 2015. március 2.
Rovat:

 

Tanuljunk, tanítsunk együtt Európában!

 

Ezzel a címmel nyert Európai Uniós pályázatot iskolánk a tavalyi évben az Erasmus + program keretében. Ez az ösztöndíj oktatási intézmények dolgozóinak továbbképzését szolgálja. A megnyert összeg 21 millió Forint.

Intézményünknek két év alatt kell teljesíteni a vállalt feladatokat. Az első kiutaztatás némettanárainkat - Eilerné Hollós Ildikó, Fejesné Császár Éva, Mihókné Rácz Renáta-érintette. Mi hárman 2014. 11. 23- 12. 06-ig Bodelshausen vendégszeretetét élveztük.

A kéthetes szakmai továbbképzés során a helyi Steinäcker – Schule-ban , és a szomszédos mössingeni gimnáziumban hospitáltunk. Az iskolalátogatások során új, korszerű oktatásszervezési módszereket ismertünk meg. Feladatunk volt még a magyar kultúra megismertetése a német tanulókkal. Mindhárman tartottunk órát az általános iskolában. A gyerekek és tanáraik is nagy szeretettel fogadtak bennünket és kapcsolódtak be óráinkba. Megtanultak alapvető kommunikációs, köszönési formákat magyarul, egy magyar népdalt és egy népmesét is.

Kint tartózkodásunk során beszélgetéseket folytattunk arról, hogyan lehetne folytatni a jól működő cserediák kapcsolatot a két iskola között, mivel Bodelshausenben megszűnik a felső tagozat, kisebbekkel pedig nem tudjuk ezt működtetni. Nagyon bizakodóak vagyunk e téren!

Vállalásunk volt az ország kultúrájának, nevezetességeinek megismerése is, így sokat kirándultunk. Az adventi időszakban több Weihnachtsmarkt-ban (karácsonyi vásárban) jártunk: a Hohenzollern Burgban és Essingenben. Elutaztunk Stuttgartba, ahol többek között a Mercedes Múzeumot is megnéztük. Egy napos kirándulás során ellátogattunk Schaffhausenbe a Rajna-vízeséshez, majd Donau-Eschingenbe a Duna-forráshoz. Többször jártunk a közeli Tübingen, ahol az óváros szűk utcáin éppen Csokoládé fesztivált rendeztek.

Sok, szép élménnyel tértünk haza. Reméljük ezeket a helyeket diákjainknak is megmutathatjuk egyszer!

Köszönjük az iskola vezetésének, testvérvárosunknak és legfőképp Csiszár Katalin kolléganőnknek, hogy ezen az úton részt vehettünk.

                                                                                                            EHI, FCSÉ, MRR

Az erről készült videót ITT tudja megtekinteni.

 

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

 

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram