erasmus3

Feltöltve: 2015. október 8.
Rovat:

 

Skóciai tanulmányút
2015.augusztus 16-28.


A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI három angoltanára ( Csiszár Katalin, Nyúlné Forgó Mária és Szűcsné Martin Erika) az Erasmus+ pályázat keretében két hetes tanártovábbképzésen vett részt a skóciai Dunfermlineben. Az International Study Programmes tanfolyamát azért választottuk, mert a módszertani képzésen túl lehetőséget ajánlott a skót iskolarendszer, kultúra alaposabb megismerésére. Várakozásunknak megfelelően a képzés központjában a módszertani újdonságok, a mindennapi tanítás során használható gyakorlatok átadása állt. A foglalkozásokon művészeti, történelmi és országismereti tudásunkat is bővítettük. Lehetőségünk nyílt a környék nevezetességeit megtekinteni. Jártunk Edinburghban, St. Andrewsban, Culrossban és kirándultunk Loch Katerinehez. Szerencsére a tanfolyam teljes ideje alatt zajlott a híres Fringe, a világ legnagyobb művészeti fesztiválja, ahol több más ország kultúrájába is betekintést nyerhettünk. Az itt zajló programok egyik fénypontja a Military Tattoo az edinburghi vár oldalában. Itt a katonai zenekarok seregszemléjén a nemzeti öntudat kifejezésként a közönség lelkesen énekelte a skót himnuszt, de a műsorközlő köszöntötte a különböző országból érkezett látogatókat is, így Magyarország neve is elhangzott. Egy napot töltöttünk St. Andrewsban, a golf skóciai fővárosában. Itt meglátogattuk Skóciai legrégebbi egyetemét is, ahol a királyi család néhány tagja is tanult. A szervezők egy csodálatos skót estre is meghívtak bennünket, ahol megkóstolhattuk tradicionális ételüket, a Haggist és több táncot is megtanítottak a népviseltbe öltözött vendéglátóink.
A tanfolyam programjában két iskolalátogatás is szerepelt. A Dunfermline High School a város legújabb iskolája. Impozáns, modern épületét a tanárok és diákok javaslatait is meghallgatva tervezték meg. Az iskolát nagy udvar, zöldellő park, sportpályák veszik körül. A tantermek jól felszereltek, praktikusak. A folyosók tágasak, plazmatévével és wifi-vel rendelkező társalgók szolgálják a diákok és a tanárok óraközi szüneteinek kulturált eltöltését.
A szerzett tapasztalatokat megosztjuk kollegáinkkal és diákjainkkal. Tanítási óráinkon alkalmazni fogjuk a megtanult új módszereket, igyekszünk tanulóink idegen nyelvi kompetenciáit minél sokrétűbben fejleszteni, a tanulási folyamatot minél érdekesebbé tenni.
Soltvadkert, 2015.09.23. Csiszár Katalin, Nyúlné Forgó Mária, Szűcsné Martin Erika

 

Az erről készült videót ITT tudja megtekinteni.

 

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram