Erzsébet tábor

Feltöltve: 2013. szeptember 3.

Erzsébet tábor- Balatonberény

2013. 08. 19- 24.

A Soltvadkerti Kossuth Diáksport Egyesület az Erzsébet-program „Igazolt hiányzás” című nyári pályázatán, 50 diák egy hetes táboroztatását tudta megvalósítani.

Hétfőn reggel megérkeztünk Balatonberénybe nagyon hosszú vonatozás után... Eszméletlen meleg volt. Mindenki fáradt és kimerült volt az utazástól. A délutáni fürdés után a kedves szervezők egy diszkóval kedveskedtek nekünk, ezért mindenki kint az udvaron táncolt egészen késő estig. A reggeli ébresztőket sosem fogom elfelejteni... Mindig a Tábordallal, vagy pedig a Republic-tól a „Jó reggelt kívánok” című számmal ébresztettek Bennünket, majd a reggeli torna frissítette fel a csapatot.

Kedden Keszthelyre látogattunk el vonattal a Festetics kastélyba. Gyönyörű szobákat láthattunk, és különös szokásokat hallhattunk az idegenvezető nénitől. Nagyon érdekes volt, hogy mindegyik szoba más és más színű volt. Néhány szoba falán nem papírból, hanem selyemből készült tapéta volt. Miután megnéztünk mindent, Keszthelyen a központban kaptunk egy kis szabadidőt. Mindenki vásárolhatott, körülnézhetett- természetesen a megbeszélt ideig. Azután pedig visszavonatoztunk a táborba. Élményekkel teli nap volt.

Szerdán Vasvárra utaztunk busszal a domonkos kolostorba berendezett Domonkos Rendtörténeti gyűjteményt néztük meg. Sok érdekességet láthattunk a középkorról, és különböző fűszernövényeket, gyógynövényeket kellett felismernünk illatuk alapján. A fiúk kipróbálhatták a harci eszközöket, a lányok, pedig kis levendulazsákot varrhattak. Miután visszaértünk a busszal a táborba, biciklire pattantunk és eltekertünk Vörsre. Itt a Tűzoltó Múzeumot tekintettünk meg. Nagyon érdekes volt, hogy régen milyen eszközökkel oltották a tüzet, hogyan segítettek az embereken. Ezután egy régi „talpasházat” néztünk meg, és megismertük, hogyan élték mindennapjaikat a régi parasztemberek. Majd a kilátóba is felmentünk- a Kis-Balaton csodálatos tájáról és élővilágáról beszélgettünk.

Csütörtökön délelőtt elbicikliztünk a Csillagvárhoz (nevét csillag formájáról kapta), amely egy középkort bemutató panoptikum volt. Az udvaron szabadon lévő állatokat meg lehetett simogatni és a játékokat ki lehetett próbálni. Délután vonattal mentünk Fonyódra a kikötőhöz, ahol felszálltunk egy hajóra, ami elvitt minket Badacsonyba. Ezután feltúráztunk a Rózsa-kőhöz. A Rózsa-kő legendája szerint, ha egy szerelmes pár ráül erre a kőre háttal a Balatonnak, akkor még abban az évben összeházasodnak. Ha egyedül ül valaki erre a kőre, és  arra  gondol, akit kedvel, akkor az is szerelembe esik iránta. Nagyon sokan ültek ezen a kövön a csoportunkból. Még én is ráültem...

Pénteken a táborban szervezett szórakoztató versenyeken vettünk részt. Az Erzsébet vetélkedőn a vadkerti lányok egyik csapata (a Kódexmásolók) 4. helyezést értek el. Délután volt a „Ki mit tud”, amiben Vadkertről Fejes Vince egy Stand Up Comedy Besenyő Pista bácsis számmal lépett fel. Nagyon vicces volt! Nekem nagyon tetszett, és a sok nevetésből arra következtetek, hogy másnak is legalább annyira tetszett, mint nekem. Vadkertről még egy 6 tagú lánycsoport is szerepelt énekes számukkal (cup song), Schuller Gréta Lili,Gál Bori, Gál Csenge,Kárász Blanka,Szécsényi Elizabet és Molnár Eszter.

Szombaton sajnos búcsút vettünk a tábortól és hazavonatoztunk.

Szerintem ez egy élményekkel teli és nagyon szuper tábor volt. Remélem jövőre is hanem selyemből megyünk!

Köszönjük szépen Grósz Sanyi bácsinak a biciklik előkészítését, Weppert Sanyi bácsinak és Virág Csaba bácsinak azok szállítását. Nagyon jó volt túrázni velük. Hálásak vagyunk a tanár néniknek, akik ezt az egy hetet ránk áldozták a szabadidejükből, a programjainkat megszervezték és vigyáztak ránk:Szabadiné Viszmeg Erzsébet, Grószné Havasi Rózsa, Nyúlné Forgó Mária, Dudásné Kovács Erika és Mihókné Rácz Renáta. Szeretnék köszönetet mondani Szeleczki Kitti és Kárász Blanka apukájának, akik a csomagok szállításában segítettek.

Szerintem minden táborozó nevében mondhatom, hogy jövőre is szeretnénk menni, hogy egy ugyanilyen varázslatos hetet tölthessünk együtt.

 Írta: Mihók Petra          

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram