Európai Hulladékcsökkentési Hét - Beszámoló

Feltöltve: 2019. december 20.

Európai Hulladékcsökkentési Hét - Beszámoló

Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!

A megvalósítás dátuma:      2019. november 18-22.

Résztvevők:                           240 fő (+ az iskola honlapját és facebook oldalát látogatók)

Az akcióról:

Az „Európai hulladékcsökkentési hét” projekt keretében egész iskolánk részt vett a „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” mottóval.

Az egyénileg, vagy 2-3 fős csoportokban dolgozó gyerekeknek a „Dobj a kukába kevesebbet!”, az „Adj új életet régi tárgyaidnak!”, és a „Gyűjtsd szelektíven!” témákban kellett elmélyedniük.

Megvalósítás, prezentálás:

·         Újrahasznosított anyagokból tárgyakat alkottak a diákok. A legötletesebbekből kiállítást rendeztünk iskolánk zsibongójában.

·         Az 5-6. évfolyamosok szabadon választott témában tablót készítettek. A legigényesebbeket a fent említett kiállításon mutattuk be az érdeklődőknek.

·         A 7-8. évfolyamosok szabadon választott témában ppt-t készítettek, melyeket tanítási órán prezentáltak osztálytársaiknak, illetve az iskolai kivetítőn az érdeklődőknek.

·         A témához kapcsolódóan műanyag újrahasznosítással, feldolgozással foglalkozó helyi vállalkozónál voltunk üzemlátogatáson.

·         A természettudományos tantárgyak óráin kisfilmekkel, az elkészített ppt-kel, tablókkal bővítettük a diákok ismereteit a feldolgozott témákban.

·         Gyakorlókertünk komposztálójába gyűjtöttük az őszi növényi maradványokat.

·         A szelektív hulladékgyűjtést az évenként kétszer megrendezett papírgyűjtés, a tanév ideje alatt folyamatosan zajló műanyag kupak és elemgyűjtés során, valamint a kihelyezett szelektív kukákkal valósítottuk és valósítjuk meg.

Iskolánk facebook elérhetősége: https://www.facebook.com/kossuthevi/

A program során készült fényképek az alábbi linken megtekinthetők:

https://drive.google.com/drive/folders/1IDcfz6Voz-MxwrxwwoW46PvmoHDRXoZg?usp=sharing

https://drive.google.com/open?id=1IDcfz6Voz-MxwrxwwoW46PvmoHDRXoZg

https://drive.google.com/drive/folders/1iV-hy2v-AV8Tdd2wBKue1T8t7nzRbQN0?usp=sharing

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram