„Fáradozzatok annak a városnak a jólétén,...

Feltöltve: 2024. február 12.
Rovat:

„Fáradozzatok annak a városnak a jólétén, ahová fogságba vitettelek titeket, és imádkozzatok érte az Úrhoz, mert annak a jólététől függ a ti jólétetek is!” (Jer 29,7)

„Amint beért Jeruzsálembe, felbolydult az egész város, és ezt kérdezgették: Kicsoda ez?” (Mt 21,10)

Ünnep. Ünnep Jeruzsálemben. Hozsannázó, pálmaágat lengető tömeg, érkezik valaki, egyszerűen, szamárháton. Sokan kérdezik: Kicsoda ez? Egy próféta, vagy valóban Ő lenne a várva várt Messiás? A válasz: Ő Jézus, a galileai Názáretből származó próféta. Kicsoda ez? Hangzik a kérdés ma is? Valós történelmi személy vagy csak kitalálták az egyházalkotók? Kicsoda ez? A választ mindenkinek maga kell megtalálnia. Neki mit jelent Jézus, a számára kicsoda, Mester, Tanító, Gyógyító, Szabadító, Úr, Király, Isten? Luther Márton azt mondta: „… Jézus Krisztus – az Atyától öröktől fogva született valóságos Isten és a Szűz Máriától született valóságos ember – az én Uram, aki engem, elveszett és megítélt embert megváltott, minden bűntől, a haláltól és az ördög hatalmából megszabadított, és magáévá tett, nem arannyal, sem ezüsttel, hanem szent és drága vérével, ártatlan szenvedésével és halálával, hogy egészen az övé legyek, az ő országában őalatta éljek, s neki szolgáljak örök igazságban, ártatlanságban és boldogságban, mert ő feltámadt a halálból, él és uralkodik örökké” Az ilyen erős hittel kimondott válasz fogja jelenteni, hogy te is mellette teszed le a voksod, hogy Őt, az általa kínált életet választod.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram