Fejlesztés zenével

Feltöltve: 2024. május 17.

Az egriek csengettyű koncertet adtak, a kiskőrösiek a Rómeó és Júlia musicalből énekelték és táncolták át magukat királyokká, míg a házigazdák egy szivárványtánccal köszöntötték a vendégeket. A portugál diákok egy rockbandát alapítottak, országuk kortárs költőinek a verseit írták át kedvükre, ezzel léptek színpadra itt a soltvadkerti iskola dísztermében. Előadásuk ezekben a percekben ért véget.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, iskolánk partnerkapcsolatot épít egy portugál iskolával. A múlt héten három tanár érkezett Soltvadkertre, hogy szorosabbra fogja a két tanintézmény ismerkedését. Most egy nagyobb létszámú delegációval érkeztek, négy pedagógus és 6 diák. A gyermekek tanulásban sajátos nevelési igényűek, fejlesztésük speciális. Mivel a mi iskolánkban is helyben oldjuk meg a különböző értelmi vagy érzelmi fogyatékkal élők nevelését, még egy közös pont adódott a két iskola kapcsolatrendszerében. A portugál vendégek fogadása adta az aktualitását a mai ünnepi és egyben szakmai fórumnak is, ahol négy iskola növendékei mutatták meg, hogy a zene milyen fontos szerepet tölt be a tanulási vagy viselkedési nehézségekkel küzdő gyermekek fejlődésében/fejlesztésében. A gálaműsoron felléptek a kiskőrösi EGYMI diákjai, az egri EGYMi tanulói, a portugál fiúcsapat és a házigazda vadkertiek is. Sikerüket mutatja, hogy minden produkciót hatalmas tapssal díjazott a közönség. A diákok előadását követően szakmai fórumon vettek részt a négy intézmény nevelői, ahol megosztották egymással tapasztalataikat. Schaffer István, a kiskőrösi EGYMI igazgatója megköszönte Udvarhelyi Attilának a meghívást. Kiemelte, korábban még nem jártak ebben a szomszédos oktatási intézményben, de nagyon hasznosnak tartaná, ha a kapcsolat a későbbiekben is folytatódna.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram