Föld napja – április 22.

Feltöltve: 2024. április 29.

A környezettudatos nevelés újabb témanapját tartottuk április végén intézményünkben.

A Föld napjára való készülődés részeként a diákokat arra is ösztönöztük, hogy környezetbarát módon jussanak el az iskolába. Ennek eredményeként sokan biciklivel, rollerrel vagy gyalog érkeztek. Volt olyan tanítványunk is, aki Selymesből gyalog jött reggel anyukájával.

Természetesen ezen a napon rengeteget beszélgettünk a Földünkről. Arról, hogyan tudnánk megőrizni a tisztaságát, hogyan tudjuk óvni szűkebb és tágabb környezetünkben. A nap folyamán több kézműves program megvalósítása közben beszélgettünk a Föld védelmének fontosságáról és ezzel kapcsolatban videókat néztünk. Voltak osztályok, ahol a megnézett filmeket kvíz kérdések segítségével dolgozták fel. Irodalom órán a Föld meséjét olvastuk, amiből megtudtuk, hogy a Föld megmentői a gyerekek lesznek. Plakátot készítettek a diákok csoport munkában, színeztek, rajzoltak, festettek a környezetvédelemről. Volt olyan ügyes tanítványunk, aki egy tablót készített, melyre a Föld minden nyelvén leírta: Föld napja. Környezetismeret órán interaktív feladatok megoldása közben mélyítették ismereteiket az alsósok. Megtanultuk Glóbi dalát énekelni, tesi órán fészekfogóval kapcsolódtunk a témához. A könyvtárban egy polcra rendeztük a Földről, környezetvédelemről szóló könyveket, így a gyerekek egy helyen találják meg a témához kapcsolódó irodalmi ajánlásokat.  Matematika és fejlesztő órákon ökológiai lábnyomot számoltunk. Van olyan osztályterem, ahol egy plakát hirdeti a fenntarthatóság szabályait.  Az a tanuló, aki utolsóként megy ki az osztályból szünetre, ellenőrzi a terem rendjét ez alapján! Beebot padlórobotok segítségével olyan jó tanácsokat gyűjtöttünk össze, amiket tehetünk a Föld védelme érdekében. Voltak gyerekek, akik földgömb alakú édességet ettek az uzsonnájuk mellé egy család felajánlásából, mások kitűzővel is hirdették környezettudatosságukat.

Reményünk, hogy nem csak ezen az egyetlen napon fontos számunkra a Föld védelme! Hisszük, hogy a megélt cselekvések, tapasztalatok minden gyereket, s rajtuk keresztül a családokat is környezetbarát viselkedésre ösztönzik! Igyekszünk ehhez megragadni minden rendelkezésünkre álló eszközt.

Május hónapban ehhez kapcsolódóan Sulizsák akció keretében iskolai ruhagyűjtést szervezünk. Figyeljék tájékoztatóinkat ezzel kapcsolatban is! Vigyázzunk a Földünkre! Mindenki! Mindennap! Mindenhol!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram