Grundbirkózó Diákolimpia Országos Döntő
Dunakeszi 2023.02.11-12.

Feltöltve: 2023. február 13.

Első nap - II. korcsoportos fiúk
Huszonnégytől negyvenöt pluszig kilóban számolva. Tiszta erőből, felszívott akarattal meg a látványelemek, melyek úgy rajzolódtak körülöttük, mint a páncél. Ezek voltunk mi, a minden irányból érkező országos verseny döntőjében, megszámlálhatatlan csapat közül a legjobb tizenkettőben. Az ünnepélyes megnyitó legszebb pillanata a Diákolimpia eskütétele. Egyszerre megható és felemelő ez a fogadalom, mert benne van minden, amit sporton keresztül szívedbe zárhatsz.
Hát nem belehúztunk megint! Sikerült kisorsolni a legkeményebb csoportot. (mondtam, hogy vigyünk malacot, de senki nem hallgatott rám) Az első kör négy csapatából egy vereséget elszenvedve lettünk másodikok, majd a további mérkőzéseken sorra felülmúlva ellenfeleinket, szereztük meg a negyedik helyet.
A csapat tagjai:
Bene Zsolt, Galántai Máté, Horváth Zalán, Ilyés Zoltán, Schäffer Gergely Áron, Schäffer Marcell András, Maczelka Gellért, Szabó András, Tímár Balázs

Második nap - I és II. korcs. lányok
Tizedik a nagyok, tizenegyedik a kicsik helyezése. A tavalyi eredményt így is felülmúlva, menetelés ez, akárhonnan nézem. El-eltört a mécses igaz, de a felszáradt könnyek mögötti mosoly kárpótolt mindenért.
Kicsi lányok:
Ódor Odett, Sztojka Hanna Liliána, Tóth Enet, Trója Lili Hanna, Varényi Netti, Wolf Alexandra, Zsikla Izabell

Nagy lányok:
Gáspár Ramóna, Kanalas Réka, Kárpáti Kira, Maczelka Johanna, Medgyes Zita, Nagy Viktória, Ódor Abigél, Szabó Bianka Mária, Szabó Gabriella Nem megy. Nem tudom leírni. Ez a két nap, minden volt… büszkeség, két sóhaj közti felszakadása az ökölbeszorított kéz magasba lendülésének. Egy olyan hullámlovaglás, amiről a szörfösök csak álmodni mernek.
Látni kell!
Mert mesélni róla csak így lehet,
szavakba gyömöszölve a végtelent.
Nagyon nagyon gratulálok!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram