Határtalanul program

Feltöltve: 2024. május 6.

„ Az utazás nem arról szól, hogy mit nézünk meg, hanem inkább arról, amit közben átélünk.”

Április 14-19 között iskolánk 7-es évfolyama Nagyenyedre látogatott a Határtalanul program keretében. Többször jártam már Erdélyben, de ezt a vidékét eddig nem ismertem, Jókai Nagyenyedi két fűzfája inkább csak olvasmányélményt jelentett az elutazás előtt. Mindez megváltozott, amint megérkeztünk 50 diáktársammal és 5 kísérő tanárunkkal a helyszínre. A tanáraink által percre pontosan megtervezett program, történelmi, kulturális, egyházi, építészeti látnivaló, természeti kincs felkeresése által vált valódi és maradandó élménnyé ez a kirándulás. Néhány a látnivalók közül: Bethlen Gábor szülőháza, Déva vára, a híres Bethlen Gábor Kollégium, a Szent Mihály-székesegyház Gyulafehérváron, Torockó, Kolozsvár, a tordai sóbánya, Vajdahunyadi vár, Arad.
Vendéglátóink kedves fogadtatásáért hálásak vagyunk és igyekszünk viszonozni a következő soltvadkerti látogatásuk során. Most csak ízelítőt kaptunk Erdély egyik csodaszép vidékéről, de a társaságunkból többen is biztosan visszatérünk még.
Évek múlva is szívesen fog mindenki visszagondolni erre az utazásra, az újonnan szerzett barátokra, a sok látnivalóra.
Meggyesi Zsófia, 7. a

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram