Határtalanul 2018

Feltöltve: 2018. április 25.

„Határtalanul! – Bethlen és Arany  nyomában”

A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos diákjai közül negyvenen vettek részt 2018. április 9-13. között tanulmányi kiránduláson Romániában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által közzétett „Határtalanul!” program keretében. Pályázatunk címe: „Bethlen és Arany nyomában.

Előzetesen beszámolók, prezentációk készítésével csoportokban dolgozták fel a gyerekek a kirándulás állomásait. A 3 előkészítő órát és az iskolai vetélkedőt követően egy nagyon tartalmas és eseménydús programon vettünk részt. A tanulmányút központja a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium volt, mellyel iskolánk 20 éves gyümölcsöző testvériskolai kapcsolatot ápol. Tanárok és diákok nagyon nagy szeretettel fogadtak bennünket. Felkerestük Bethlen Gábor fejedelemségéhez kapcsolódó történelmi és kulturális emlékhelyeket. Marosillye, Nagyenyed, Gyulafehérvár, Kolozsvár és Nagyvárad nagy hatással volt ránk. Túráztunk a Remetei szikla szorosban, meghódítottuk Déva várát, megcsodáltuk Tordán a sóbányát és a világörökség részét képező Torockót is. Az Arany János-emlékévhez kapcsolódóan ellátogattunk Nagyszalontára, ahol a felújított Csonka toronyban interaktív kiállítás részesei lehettünk, majd meglátogattuk az Arany János-emlékhelyet is.

Játékos feladatokkal, vetélkedőkkel folyamatosan segítettük a gyerekek frissen szerzett ismereteinek megszilárdítását, rögzítését. A nagyenyedi diákokkal való közös programokkal (múzeumi órák, kirándulások, vetélkedők, táncház, szabad program) pedig erősítettük a kialakuló kapcsolatokat, barátságokat.

                                                                                              7. évfolyamos osztályfőnökök

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram