Határtalanul 2018 ősz

Feltöltve: 2018. október 25.

Soltvadkerti diákok tanulmányi kirándulása Partiumban

A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai 2018. október 8-12-ig Sarmaságban jártak a „ Határtálanul!” pályázat segítségével. A pályázatunk tematikus célja a Partiumban található magyar történelmi és irodalmi emlékhelyek felkeresése,meglátogatása volt.  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 593 400 Ft-tal  támogatta az utazást.

 A gyerekek az osztályfőnökök segítségével csoportokban készültek fel  1-1 nap látnivalóiból. Majd 2 előkészítő órát követően került sor az utazásra. Vendéglátóink, a sarmasági iskolások és tanáraik nagy szeretettel fogadtak bennünket. Az eltelt néhány nap alatt megismertük a hepehupás Szilágyság irodalmi nevezetességeit, számunkra jelentősebb templomait és túrázásban is volt részünk. Egy napot töltöttünk a sarmasági általános iskolában, ahol diákjaink közös órákon vettek részt az ottaniakkal, a táncházban pedig együtt roptuk a táncot.

Barátságok szövődtek, amelyeket szeretnénk tovább ápolni.

 

Videó megtekintése.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram