Határtalanul 2019 ősz

Feltöltve: 2019. október 16.

 

Élmények „Határtalanul”

Öt, élménnyel teli napot töltöttek a hetedikes diákok Románia magyarlakta területén a Határtalanul pályázat támogatásának köszönhetően október elején. Az ötven soltvadkerti kiskamaszt szeretettel és rendkívüli figyelmességgel fogadta a nagyenyedi hasonló korosztályú társaság. Bemutatták iskolájukat, együtt sétáltak a város nevezetességei között, majd este zenés táncház keretében kötöttek „örök” barátságot. A remek hangulatban zajlott tanulmányi kirándulás témája az erdélyi fejedelem, Bethlen Gábor életútja volt, ennek megfelelően megtekintették annak szülőházát, Marosillyén, fejedelmi udvarát Gyulafehérváron, Tordán. Végiggyalogoltak a Tordai-hasadékban, bejárták a tordai sóbányát, megismerkedtek a torockói Világörökség részeként számon tartott faluközponttal. Felsétáltak a magas Déva várához és bevették a nagyváradi várat is.
- A vendéglátók kedvességét a vadkerti szülők által felajánlott édességekből, italokból összeállított rendkívül gazdag ajándékcsomaggal köszöntük meg - összegezte az élményeket a kísérő tanárok nevében Nagy Melinda.

 

Képek a FOTÓTÁRBAN.

Az erről készült képes összeállítást a YOUTUBE-n tudja megtekinteni.

 

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram