Hulladékgyűjtés beszámoló 2020

Feltöltve: 2020. december 4.

Európai Hulladékcsökkentési Hét – Beszámoló

 

„Láthatatlan hulladék”

A megvalósítás dátuma:      2020. november 23-27.

Résztvevők:                           250 fő (+ az iskola honlapját és facebook oldalát látogatók)

Az akcióról:

Iskolánk több, kompetencia alapú oktatást segítő projektben vesz részt. A természettudományos tehetséggondozás keretében felfedezési tapasztalatokat, élményt nyújtó komplex programokat valósítunk meg, ahol az azonos életkorú, hasonló érdeklődésű gyerekek között folyamatos az együttműködés, miközben interdiszciplináris szemléletük észrevétlenül fejlődik. Céljaink között szerepel a digitális kompetenciák fejlesztése, a környezetvédelmi problémák felismerése, megértése, magyarázata, a környezettudatos magatartás kialakítása, a szociális kapcsolatok, együttműködés, tolerancia, kreativitás fejlesztése, az elméletben tanultak hasznosítása a mindennapi életben.

A „Láthatatlan hulladék!” mottóval vett részt iskolánk az „Európai hulladékcsökkentési hét” projektben november utolsó hetében. Az egyénileg, vagy 2-3 fős csoportokban dolgozó gyerekeknek a „Láthatatlan hulladék”, „A hulladékforrások és kibocsátások csökkentése/megszüntetése”, „Újrahasznosítás és felkészülés az újrahasznosításra”, „Hulladék válogatás és újrahasznosítás!” témákban kell elmélyedniük.

Megvalósítás, prezentálás:

·         Újrahasznosított anyagokból tárgyakat készítettek a gyerekek, melynek leírását Word dokumentumban vagy ppt-ben prezentáltak és küldtek el. Sajnos a járványügyi helyzet miatt a kiállítás elmaradt.

·         A gyerekek a fent felsorolt, szabadon választott témában ppt-t készítettek, melyeket tanítási órán bemutattak osztálytársaiknak, illetve az iskolai kivetítőn az érdeklődőknek.

·         A természettudományos tantárgyak óráin kisfilmekkel, az elkészített ppt-kel, tablókkal bővítettük a diákok ismereteit a feldolgozott témákban.

·         A szelektív hulladékgyűjtést a tanév ideje alatt folyamatosan zajló műanyag kupak és elemgyűjtés során, valamint a kihelyezett szelektív kukákkal valósítottuk meg.

Munkák az alábbi linken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/13VloGUsnMOGvT2VIHCpb_zYT682NXUx9?usp=sharing

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram