Hulladékgyűjtés beszámoló láthatatlan

Feltöltve: 2020. november 16.

Európai Hulladékcsökkentési Hét – Felhívás

 

„Láthatatlan hulladék”

Résztvevő neve: Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az akció neve:   „Láthatatlan hulladék”

A megvalósítás dátuma: 2020. november 23-27.

Lefedett témák:       

·         Láthatatlan hulladék

·         A hulladékforrások és kibocsátások csökkentése/megszüntetése

·         Újrahasznosítás és felkészülés az újrahasznosításra

·         Hulladék válogatás és újrahasznosítás

Az akcióról:

Innovatív intézményünkkel több, kompetencia alapú oktatást segítő projektben veszünk részt. A természettudományos tehetséggondozás keretében felfedezési tapasztalatokat, élményt nyújtó komplex programokat valósítunk meg, ahol az azonos életkorú, hasonló érdeklődésű gyerekek között folyamatos az együttműködés, miközben interdiszciplináris szemléletük észrevétlenül fejlődik. Céljaink között szerepel a digitális kompetenciák fejlesztése, a környezetvédelmi problémák felismerése, megértése, magyarázata, a környezettudatos magatartás kialakítása, a szociális kapcsolatok, együttműködés, tolerancia, kreativitás fejlesztése, az elméletben tanultak hasznosítása a mindennapi életben.

Az „Európai hulladékcsökkentési hét” projekt keretében egész iskolánk részt vesz a „Láthatatlan hulladék” mottóval. 

Az egyénileg, vagy 2-3 fős csoportokban dolgozó gyerekeknek a „Láthatatlan hulladék”, „A hulladékforrások és kibocsátások csökkentése/megszüntetése”, „Újrahasznosítás és felkészülés az újrahasznosításra”, „Hulladék válogatás és újrahasznosítás!” témákban kell elmélyedniük.

Előkészületek – megvalósítás, prezentálás:

·    Újrahasznosított tárgyak készítése minden évfolyamon - a legötletesebbekből kiállítást rendezünk iskolánk zsibongójában későbbi időpontban, amikor a járványügyi helyzet ezt megengedi.

·         A gyerekek szabadon választott témában ppt-t készítenek - ezeket tanítási órán bemutatják osztálytársaiknak, illetve az iskolai kivetítőn az érdeklődőknek.

A korábbi évek során folyamatosan megvalósított programjainkkal is szeretnénk részt venni:

·         A témához kapcsolódóan műanyag újrahasznosítással, feldolgozással foglalkozó helyi vállalkozónál üzemlátogatást szervezünk tanulóinknak.

·         A természettudományos tantárgyak óráin kisfilmekkel, az elkészített ppt-kel, tablókkal bővítjük a diákok ismereteit a feldolgozott témákban.

·         A szelektív hulladékgyűjtést a tanév ideje alatt folyamatosan zajló műanyag kupak és elemgyűjtés során, valamint a kihelyezett szelektív kukákkal valósítjuk meg.

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram