INTÉZKEDÉSI TERV

Feltöltve: 2020. szeptember 21.

INTÉZKEDÉSI TERV

A járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. október 1-jétől az alábbi feladatok elvégzését hajtjuk végre intézményünkben:

1. Tanulók és iskolai dolgozók részére 2 beléptetési ponton (A és C épület) biztosítjuk az iskolai belépést, ezeken a pontokon infralázmérést végzünk, valamint kézfertőtlenítő használatát tesszük lehetővé.
2. A napokban kiadott 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelete 5. § értelmében:
(1) Az intézmény területére
a) az ott foglalkoztatott személyen,
b) az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen,
c) a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezőn,
d) a gyermeken, illetve a tanulón és
e) a gyermeket, illetve a tanulót – a (2) bekezdés szerint – kísérő nagykorú személyen
kívül más személy nem léphet be.
(2) Ha a gyermeket, illetve a tanulót az intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a maszkot az előírásoknak megfelelően, meghatározott módon viseli, az intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig beléphet.
3. A szülőkkel kapcsolatos ügyintézés (pl. ebédbefizetés) a főépület portája előtt, míg az egyéb konzultációk online módon (telefon, email, Teams) történhet.
4. Az iskola ebédlőjében csak tanuló és iskolai dolgozó étkezhet, tartózkodhat. Más személyek étkeztetése, ebéd elviteli kiszolgálása a rendelet visszavonásáig szünetel. Hasonlóan felfüggesztésre kerülnek az ebédlőben az iskolai programoktól független rendezvények megtartása.
5. Tanítási időben a mosdókat és mellékhelyiségeket óránként fertőtlenítjük.
6. Az iskolán belül felhívjuk a tanulók figyelmét a biztonságos védőtávolság megtartására.
7. A diákokat minél jobban elkülönítjük a helyi adottságokat is figyelembe véve. Az alsó és a felső tagozat nem járhat át egymás területére, valamint visszavezetjük az osztálytermi oktatást a készenlét idejére. Ez azt jelenti, hogy a diákok egész nap egy tanteremben lesznek, néhány kivételtől eltekintve. A tantermeket átrendeztük egyfős ültetési rendre.
8. Az iskola könyvtárat nyitvatartási időben az 5-8. évfolyamos tanulók csak tanítás után látogathatják.
9. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
10. A szünetekben a diákok nem csoportosulhatnak, lehetőség szerint a szabadban tartózkodnak.
11. A diákok a tízórait saját termükben fogyaszthatják el. Kérjük a szülőket, hogy lehetőleg a tízórait otthonról hozzák magukkal a tanulók.

12. A testnevelésórákat a szabadban tartjuk, az öltözőket kis csoportokban vehetik igénybe a tanulók.
13. Étkezésnél kiemelt figyelmet fordítunk a kézmosásra, sorban állásnál betartatjuk a védőtávolságot.
14. Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak tekintjük. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.
15. Lázas beteg gyermek nem tartózkodhat az iskolában, a tünetekkel rendelkező személyeket az orvosi intézkedésig elkülönítjük.
16. Az iskolából igazoltan hiányzó tanulók és szüleik a Teams felületen kapják meg a tanórák anyagait, feladatait, azon keresztül követhetik az előrehaladást. Előfordulhat, hogy ez nem megfelelő segítség a családnak (pl. nincs internet), kérjük ezt jelezzék az illetékes osztályfőnököknek, s más módon biztosítjuk tananyagok, házifeladatok eljuttatását, elérhetését.
Soltvadkert, 2020. 09. 21.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram