Iskolába hívogató sorozat utolsó alkalma

Feltöltve: 2024. március 26.

Március 26-án az igazgató úr és az alsós igazgatóhelyettes már harmadik alkalommal nagy szeretettel köszöntötte a megjelent nagycsoportos óvodás gyermekeket és szüleiket. Ezen a délutánon a tanító nénikkel bejárták intézményünket az érdeklődők, a németet tanító tanárok a nemzetiségi német nyelvoktatásból adtak egy kis ízelítőt.

A leendő tanító nénikkel elsőként az iskola felső aulájában játszották a „Fújja a szél azokat” című játékot, körben állva az ovisok. Majd ellátogattak az iskola könyvtárába, ahol megnézték az olvasó részlegét, és a gyerekek kipróbálhatták a mesesarokban lévő színes párnákat. Ezután a művészeti oktatás épületében, a kerámia teremben megcsodálhatták a szakkörösök munkáit.

Végül az iskola gyakorlókertje mellett található taposóösvényre sétáltak a gyerekek, ahol a fűben húsvéti nyuszik segítségével csokitojást kerestek. Visszaérkezve a játszótérre egy kis önfeledt játékra is jutott idő.

A német foglalkozáson a tanár nénik bemutattak egy dalfeldolgozást, majd azt, hogyan tanulják az idegen szavakat játékos formában. A foglalkozás második részében mondókát tanultak, ehhez használták a ritmushangszereket és babzsákokat is, mivel így könnyebben, szinte játszva megtanulhatják az idegen nyelvet az érdeklődő gyerekek.

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, és valóban vidáman telt el ez a délutáni program.

Bízunk benne, hogy ezek az iskolába hívogató alkalmak közelebb hozták a nagy csoportos ovisokhoz az iskolát, s már nagyon várják, hogy ide járhassanak. Mi nagyon várjuk őket! Célunk volt ezzel a három alkalomból álló sorozattal, hogy a családok bepillantást nyerjenek intézményi programjaink sokszínűségébe.

Köszönjük, hogy részt vettek ezeken az alkalmakon!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram