Jézus mondja: „Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.”

Feltöltve: 2024. január 18.
Rovat:

„Illés […] így szólt: Meddig sántikáltok még kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek őt, ha pedig Baal, akkor őt kövessétek!”

Jézus mondja: „Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.”

 Minden új esztendő kezdetén sokakban megfogalmazódik a megújulás, irányváltás utáni vágy. Valamit másképpen tenni, másként cselekedni, valamiben megújulni. Ezeket célként igyekszünk meghatározni annak reményében, hogy az új év meghozza ezeket a remélt, vagy vágyott változásokat.

 Mindkét napi igénk a változásra, az Isten felé való fordulásra hív bennünket. Aranyosi Ervin Változás című versében ezt így fogalmazza meg: "Jó Atyád csak küldi jelzéseit sorban, lelked és a tested csak ezért beteg! Tünetnek nevezik a földi pokolban. Változnod kéne már, de te nem mered! Ne arra várj folyton, hogy változzon világod! Az is változik majd, ha itt az ideje! Az ÚJ-nak a magját magadban találod, hát a réted ültesd virággal tele! S ha megmered tenni, változik világod, a napi szürkeséget napfény váltja fel. Olyat is látsz, amit ember sose látott, le a földi síkra a mennyet hozza el."

Annyi mindennel próbálkozik az ember. Annyi mindenben reméli a változást. Pedig tudjuk, a minőségi változás általa, vele és benne élhető meg. Ha szívünk trónján nem a szerető Isten foglal helyet, akkor továbbra is csak sántikálunk, botorkálunk, botladozunk. Isten akarata szerint élünk, vagy bűnben maradunk? Szolgálni akarunk, vagy uralkodni? Megbocsátani akarunk, vagy ítélkezni? Szeretni akarunk, vagy gyűlölni?

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram