Keop pályázat

Feltöltve: 2014. december 1.

 2014. 11. 20.

Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY A SOLTVADKERTI KOSSUTH LAJOS EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉRŐL

 

A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola közel 150 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az „Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” című pályázati kiíráson a Környezet és Energia Operatív Program keretében. A 149.740.906 Ft összköltségvetésű és 100%-os támogatottságú beruházásból, az iskola energetikai korszerűsítése megvalósult.

 

A projekt keretén belül a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Iskola energetikai korszerűsítése ment végbe. Az iskola épületszerkezete energetikai szempontból korszerűtlen volt, továbbá a fenntartási költségei is magasak voltak. Így a korszerűsítés által az épület a mai kornak megfelelő állapotba került, és költségtakarékossá vált. A felújítás által átalakításra került a jelenlegi hőtermelési rendszer, illetve napelemek kerültek felszerelésre, az iskola tetőszerkezetére.

A pályázat általi beruházás olyan komplex energetikai fejlesztést jelentett iskolánk számára, amit saját erőből nem tudtunk volna megvalósítani, viszont olyan megtérülést jelent, ami által kiadásaink csökkentek, és az így keletkezett megtakarításokat egyéb oktatási, fejlesztési célra tudjuk felhasználni. Mindazonáltal csökkentettük a környezet terhelését. További közvetett célunk volt, hogy a beruházással a jövő generáció számára is jó példát tudunk prezentálni a megújuló energiaforrások felhasználásával. Az épület kivitelezési munkálatai 2014. október 20-án lezárultak, immáron az új felújított épületben zajlik az oktatás.

 

További információ kérhető:

Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola

6230 Soltvadkert, Bocskai u. 2.

E-mail: iskola@soltvadkert.hu

Honlap: https://iskolasoltvadkert.hu/

 

Letölthető dokumentumok:

- SAJTÓKÖZLEMÉNY

- MUNKAFOLYAMATOK

- Petőfi Népe újságmegjelenés

A fényképek megtekinthetők a FOTÓTÁRBAN.

 

2014. 07. 21.

Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola

Sajtóközlemény             

Sajtóközlemény a soltvadkerti kossuth lajos evangélikus általános iskola energetikai korszerűsítéséről

A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola közel 150 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az „Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” című pályázati kiíráson a Környezet és Energia Operatív Program keretében. A közel 150 millió Ft összköltségvetésű és 100%-os támogatottságú beruházásból, az iskola energetikai korszerűsítése valósul meg.

A projekt keretén belül a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Iskola energetikai korszerűsítése valósul meg. Az iskola épületszerkezete energetikai szempontból korszerűtlen, a mai elvárt értékeknek nem tesz eleget. Ezért indokolt az épület korszerűsítése, mely keretén belül többek között átalakításra kerül a jelenlegi hőtermelési rendszer, illetve napelemek kerülnek felszerelésre, a tetőszerkezetre.

A pályázat általi beruházás olyan komplex energetikai fejlesztést jelent iskolánk számára, amit saját erőből nem tudtunk volna megvalósítani, viszont olyan megtérülést jelent, ami által kiadásaink csökkenthetjük, és az így keletkezett megtakarításokat egyéb oktatási, fejlesztési célra tudunk felhasználni. További közvetett cél hogy a beruházással a jövő generáció számára is jó példát tudunk prezentálni a megújuló energiaforrások felhasználásával. A fejlesztés 2014. július 21-én kezdődik és a munkafolyamatok ütemétől függően 2014.december 01-ig tart.

Sajtómegjelenés a Vadkerti újságban

 

 

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram