Látogatás az Interfruct Kft-ben

Feltöltve: 2019. december 20.

Látogatás az Interfruct TÉSZ Kft-ben

Az 5. évfolyamosokkal 2019. október 22-én látogatást tettünk az Interfruct TÉSZ Kft. kiskőrösi telephelyén. Innen érkezik intézményünkbe az iskola gyümölcs és zöldség. Ezt a szakköri foglalkozást kibővítettük az egész évfolyamra, mivel az időpont nagyjából egybe esett a természetismeret tantárgy őszi kert témakörével. Tanulóink így testközelből láthatták, kóstolhatták az ősz kincseit.

A gyümölcs és zöldség beérkezésétől az osztályozáson át, a válogatás és a feldolgozás folyamatáig megismerhették a gyerekek a különböző tevékenységeket. Meghallgatták az általunk is többször fogyasztott gyümölcslevek készítésének folyamatát. Többféle alma és szilva fajtával találkoztak a telephelyen, melyet megkóstolhattak és osztályoztak méret szerint.

Érdekes bemutatóval összekötött előadás keretében, a gyerekeket aktívan bevonva tanultak a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásának előnyeiről, azok vitamintartalmáról, egészségmegőrző szerepéről. A program feladatsor megoldásával, óriás puzzle-k kirakásával, majd eredményhirdetéssel zárult.

Az üzemlátogatás fényképei az alábbi linken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1LlSdpkJJd84-6CONgjJBWXropXPwvfYz?usp=sharing

Az üzemről bővebben az alábbi oldalon olvashatnak:

http://intertesz.hu/_hu/telephelyeink/kiskoros_gyumolcsfeldolgozo/

„Rólunk / Cégbemutató

Az Interfruct TÉSZ Kft. 2010 februárjában alakult 81 taggal. 2010. áprilisában előzetesen elismert TÉSZ minősítést kapott. 2014-ben az Európai Unió által véglegesen elismert Tész-é váltunk. 2013-ban 20%-kal, 21.000 tonnára növeltük az értékesítésünket. A cégcsoport árbevétele meghaladja a 3 milliárd forintot.

A cég célul tűzte ki, hogy a régiók egyéni termelőinek, családi vállalkozóinak, társas vállalkozóinak, biztos, pontos, jövedelmet, megélhetést teremtsen. Jelenleg a Tész-nek 150 tagja van. A cég megalakulása óta támogatások igénybevételével folyamatosan fejlődött az európai színvonal megteremtése érdekében. A TÉSZ megalakulása után céljaink között szerepelt, hogy a meglévő és új vevőinknek bebizonyítsuk, hogy a cégünk minőségben, a szállítási pontosságban, az áru teljes körű nyomon követhetőségében versenyképes az Európai versenytársakkal. Jelenlegi termékeink közül paprika, szilva 2011-ben megkapta a Globalgap minősítést. 2014-ben pedig IFS (International Food Standard) minősítést szereztünk.

Szem előtt tartjuk a folyamatos fejlődést, ezért tagjainknak szorgalmazzuk a termesztés technológia fejlesztését, korszerűsítését, biológiai növényvédelem elterjedését, korszerű, európai színvonalú fajták termesztését, minőségbiztosítási rendszerek teljes körű bevezetését.

Dél-Alföldön 3 modern hűtőházzal rendelkezünk Tabdin Kiskőrösön és Lajosmizsén, melyek kapacitása 1200 tonna. Továbbá rendelkezünk megfelelő mennyiségű szállítási eszközökkel, csomagoló berendezésekkel, melyekkel biztosítjuk a tagok termékeinek folyamatos átvételét, azok minőségromlás nélküli raktározását, feldolgozását, valamint a vevőink számára a megfelelő minőségű árut. Vevőink igényeit kiváló minőségű áruval, pontos szállítási idővel kiváló minőségű csomagolással elégítjük ki.”

Hálás köszönet a szeretetteljes vendéglátásért, tájékoztatásért!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram