Látogatás a Király Pék üzemében

Feltöltve: 2020. február 26.
Rovat:

Látogatás a Király Pék és Társa BT üzemében

2020. február 26-án az 5.b osztályosokkal ellátogattunk a Király Pék és Társa Bt-be. Király Annamária tulajdonos körbevezetett bennünket az üzemben és készségesen elmagyarázott mindent. Megismerhettük a kenyér, a péksütemények, a cukrásztermékek elkészítésének fortélyait, a munkában meglévő szépséget és a vele járó nehézségeket is. Zárásként islert készíthettünk, amit meg is kóstolhattunk.

A pékségben készült képek az alábbi linken érhetők el: https://drive.google.com/drive/folders/1NLRbxedq0UxWZ9bOTEH0uc834fSHeey2?usp=sharing

A Király Pékség 1992-ben alakult családi vállalkozás.

Jelenleg 6 saját élelmiszerüzletük van, termelésük jelentős hányadát ezekben az üzletekben értékesítik. A kereskedelemben dolgozókkal és az üzemben lévő munkatársakkal együtt 100 fő dolgozik cégükben. Üzemükben cukrász műszak is dolgozik, így tudják biztosítani pék és cukrász tanulók gyakorlati képzését.

Az üzem a legkorszerűbb gépekkel van ellátva. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kézzel már nem nyúlnak a tésztához, sőt, egyre inkább jellemző a kézműves termékek készítése. Nem tömegtermelést folytatnak, sokkal inkább magasabb minőségű termékek készítését tűzték ki célul.

A környék rendezvényeinek aktív szereplői, támogatói, amivel kiérdemelték a cselekvő közösségek címét.

https://www.facebook.com/kiralypekseg/

A lehetőségért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Friss híreink

Kérjük támogassa adója 1 %- ával a tanulói alapítványunkat!
Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola És Alapfokú Művészeti Iskola Tanulóiért Alapítvány
6230 Soltvadkert, Bocskai u. 2.
Adószám: 18744657-1-03
Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI | 6230 Soltvadkert, Bocskai út 2., telefon: +36 78/482-505
Tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram