Látogatás Király péknél

Feltöltve: 2018. május 18.

Látogatás a Király Pék és Társa BT üzemében

A Király Pékség 1992-ben alakult családi vállalkozás.

Jelenleg 6 saját élelmiszerüzletük van, termelésük jelentős hányadát ezekben az üzletekben értékesítik. A kereskedelemben dolgozókkal és az üzemben lévő munkatársakkal együtt 100 fő dolgozik cégükben.

Az üzem a legkorszerűbb gépekkel van ellátva. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kézzel már nem nyúlnak a tésztához, sőt, egyre inkább jellemző a kézműves termékek készítése. Nem tömegtermelést folytatnak, sokkal inkább magasabb minőségű termékek készítését tűzték ki célul immár sokadik éve.

Üzemükben cukrász műszak is dolgozik, így tudják biztosítani pék és cukrász tanulók gyakorlati képzését.

A környék rendezvényeinek aktív szereplői, támogatói, amivel kiérdemelték a cselekvő közösségek címét.

2018.május 9-én látogattunk el a pékségbe, ahol a tulajdonos körbevezetett bennünket az üzemben és készségesen elmagyarázott mindent. Megismerhettük a kenyér, a péksütemények, a cukrásztermékek elkészítésének fortélyait, a munkában meglévő szépséget és a vele járó nehézségeket is. Rögtönzött „pályaválasztási tanácsadással” zárult látogatásunk.

A pékségben készült képek az alábbi linken érhetők el: https://drive.google.com/drive/folders/1yciJZS3VoJltbZag00TUflZmGa-YhLpv?usp=sharing

 

A lehetőségért ezúton szeretnénk köszönetet mondani Király Annamáriának!

Természettudományos szakkör diákjai és Dudásné Kovács Erika

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram