Látogatás a GI-PLAST KFT-ben (2)

Feltöltve: 2017. november 27.

Látogatás a GI-PLAST KFT-ben, Frittmann Grácián műanyagüzemében

 

Az „Európai hulladékcsökkentési hét” projektbe idén először kapcsolódtunk be intézményünk felső tagozatos tanulóival. A szakköri tematika keretében a tanév végén került volna sor Frittmann Grácián műanyagüzemnek megtekintésére, ahol műanyag-csomagolóanyag gyártás történik új alapanyagból és újrahasznosított hulladékból 2005 óta.

A projekt témái adták az ötletet, lehetőséget, hogy hamarabb valósítsuk meg az üzemlátogatást, és a hét zárásaként 2017. november 24-én ellátogassunk a GI-PLAST Kft-be. A tulajdonos körbevezetett bennünket az üzemben és készségesen elmagyarázott mindent. Megismerhettük a szelektív hulladékgyűjtőkbe helyezett műanyag különleges útját, a ledarálástól kezdve egészen a kész zsákokig.

Az üzemlátogatáson a szakkörösök mellett a 8. évfolyamos tanulók is részt vettek. Az itt készült képek az alábbi linken érhetők el: https://drive.google.com/drive/folders/19rkKobJa04meG5SrMWWUtWf25YUH3Vlz?usp=sharing

 

A lehetőségért ezúton szeretnénk köszönetet mondani Frittmann Gráciánnak és kísérő pedagógusunknak, Csápekné Deli Helga tanárnőnek!

Természettudományos szakkör diákjai és Dudásné Kovács Erika

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram