Látogatás a GI-PLAST KFT-ben (2)

Feltöltve: 2017. november 27.

Látogatás a GI-PLAST KFT-ben, Frittmann Grácián műanyagüzemében

 

Az „Európai hulladékcsökkentési hét” projektbe idén először kapcsolódtunk be intézményünk felső tagozatos tanulóival. A szakköri tematika keretében a tanév végén került volna sor Frittmann Grácián műanyagüzemnek megtekintésére, ahol műanyag-csomagolóanyag gyártás történik új alapanyagból és újrahasznosított hulladékból 2005 óta.

A projekt témái adták az ötletet, lehetőséget, hogy hamarabb valósítsuk meg az üzemlátogatást, és a hét zárásaként 2017. november 24-én ellátogassunk a GI-PLAST Kft-be. A tulajdonos körbevezetett bennünket az üzemben és készségesen elmagyarázott mindent. Megismerhettük a szelektív hulladékgyűjtőkbe helyezett műanyag különleges útját, a ledarálástól kezdve egészen a kész zsákokig.

Az üzemlátogatáson a szakkörösök mellett a 8. évfolyamos tanulók is részt vettek. Az itt készült képek az alábbi linken érhetők el: https://drive.google.com/drive/folders/19rkKobJa04meG5SrMWWUtWf25YUH3Vlz?usp=sharing

 

A lehetőségért ezúton szeretnénk köszönetet mondani Frittmann Gráciánnak és kísérő pedagógusunknak, Csápekné Deli Helga tanárnőnek!

Természettudományos szakkör diákjai és Dudásné Kovács Erika

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram