Lazító programok Családi nap

Feltöltve: 2021. szeptember 23.

Természettudományos tehetséggondozás „lazító” programjai – Családi nap

Az NTP-MTTD-20-0150 pályázat keretében tavaly megkezdett szakköri programot újra módosította a pandémia, de szerencsére a tanév végére a szigorításokat feloldották, így lehetőségünk nyílt a legjobban várt, lazító programelemek megvalósítására.

A pályázati program céljai között vállaltuk a környezettudatos magatartás kialakítását, a tapasztalati úton történő ismeretszerzést, az elméletben tanultak mindennapi életben való hasznosítását.

Az idei tanévben már 7.b osztályosként folytattuk az NTP-MTTD-20-0150 pályázat keretében, tavaly megkezdett szakköri munkát és a „lazulást”. Szeptember 23-án Családi napot szerveztünk, ahol szülők és testvérek is részt vettek a délutánon. Az anyukák segítségével csupa egészséges étel készült a lány technikateremben: saláták, sült zöldségek és húsok, sütőtökös és zabpelyhes édességek. Ezt követően a gyerekek vonták be szüleiket és testvéreiket a kísérletek csoda birodalmába a kémiateremben. Az együtt elvégzett munka során a gyerekek magyarázták el a tanultakat és koordinálták a biztonságos kísérletezést. Megmutatták a jód szublimálását, cukor és kálim-permanganát hevítését, magnézium és hidrogén égését, vízbontást, levegő alkotórészeinek kimutatását, végül zárásként az alumínium reakcióját jóddal és az elefántfogkrémet. Élményekben gazdag, vidám délutánt töltöttünk együtt.

Mindenkinek nagy élmény volt: gyerekeknek, mert megmutathatták „tudományukat”, taníthatták szüleiket, a szülőknek pedig azért, mert rájöhettek, hogy mennyit felejtettek az évek során és milyen ügyesek az ő csemetéik.

 

A Családi nap képei az alábbi linken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1j3TGo-pvKLTGC5Zq7zeYl6P0Ro8C_UZs?usp=sharing

 

Dudásné Kovács Erika

                                                                       Pályázatíró, megvalósító, szakkörvezető

                                           

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram