Lazító programok Esztergom

Feltöltve: 2021. június 22.

Természettudományos tehetséggondozás „lazító” programjai – tanulmányi kirándulás Esztergomba

Az NTP-MTTD-20-0150 pályázat keretében tavaly megkezdett szakköri programot újra módosította a pandémia. Néhány foglalkozás online zajlott, de szerencsére a tanév végére a szigorításokat feloldották, így lehetőségünk nyílt a legjobban várt, lazító programelemek megvalósítására.

A pályázati program céljai között vállaltuk a környezettudatos magatartás kialakítását, a tapasztalati úton történő ismeretszerzést, az elméletben tanultak mindennapi életben való hasznosítását. Ehhez nagyszerű lehetőség egy tanulmányi kirándulás, amit a nyári szünetben, Esztergomba szerveztünk. Voltunk a Duna Múzeumban, ahol az interaktív kiállítás megtekintése után a „Fűben-fában orvosság” foglalkozáson vettünk részt. Megismerkedtünk néhány népi gyógyászatban használt és vízparti gyógynövénnyel, fűszernövénnyel, hatásukkal, kóstoltunk gyógyteákat, készítettünk teafiltert. Ellátogattunk a Neuser Kerékpár Kft.-be, ahol a saját gyártmányú NEUSER márkanevű kerékpárok készítésének részfolyamataiba pillantottunk be, végül mindenki tekert egy nagyot a gyár udvarán. A lelki feltöltődést a Bazilikában tett látogatásunk biztosította, ahol tárlatvezetés keretben az altemplomba, templomba, kincstárba és a panorámaterembe is eljutottunk. Hatalmas sétákkal fedeztük fel Esztergom nevezetességeit: Várhegyet, Szent Tamás-hegyet, Vaskapu – Brilli Gyula menedékházat, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Esztergomra és a Dunakanyar egy részére is. Maradandó élmény lett, hogy a Mária Valéria hídon átsétáltunk Szlovákiába.

Hatalmas élmény-, tapasztalat- és tudásszerzés, valamint igazi közösségformáló program volt a 2 napos tanulmányi kirándulás.

 

A tanulmányi kirándulás képei az alábbi linken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1opwhX-OvQQDZfcApfP6hPVplHXNTFp44?usp=sharing 

 

Dudásné Kovács Erika

                                                                       Pályázatíró, megvalósító, szakkörvezető

                                                         

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram